Een magneetveld is een krachtenveld dat ontstaat door een natuurlijke permanente magneet in of met een Noord- en Zuidpool, of gecreëerd wordt door een spoel waar stroom doorheen gaat; een zogenaamd elektromagnetisch veld. De sterkte van dit veld (flux-density) of velddichtheid wordt in Tesla (T) of Gauss (G) weer gegeven. Magneetvelden blijken de gezondheid sterk te kunnen verbeteren.

Wetenschappers uit veel delen van de wereld hebben specifiek onderzoek gedaan naar de werking van magneetvelden op het lichaam (Duitsland, USA en USSR). De helende werking is ronduit spectaculair en kan ingezet worden voor vele klachten. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat magneetvelden op het menselijk lichaam op heel verschillende manieren de lichaamfuncties weet te verbeteren. Op celstructuur:

 

 • herstel van het metabolisme van de cellen
 • herstelt de werking van de mitochondrieën
 • verbetert natriumkalium pomp van de cellen
 • verbetert energieproductie van de cellen
 • activeert verstoorde enzymprocessen

Bewezen effecten op het lichaam zijn onder meer:

 • Herstel autonome zenuwstelsel. Parasympatisch/sympaticus balans. Bij veel ziekteprocessen is de balans sympaticus parasymp uit balans zodat het lichaam verkeerd wordt aangestuurd. Vaak werkt de sympaticus te sterk Specifieke magneetveldtherapie brengt weer balans door parasympatis ter versterken en sympaticus tot rust te brengen.
 • Herstelt de energiehuishouding van slecht werkende cellen en weefsel door de natriumkalium balans te herstellen door O2 (zuurstof) utilisatie naar weefsels te verbeteren door ATP productie te verbeteren.
 • Verbetert de bloedcirculatie van het lichaam, vooral de microcirculatie naar weefsels. Bloed is de voeding van alle weefsels van het lichaam. Bij veel chronische ziekteprocessen blijkt de microcirculatie te zijn verslechterd. Door gerichte magneetveldtherapie kunnen wij de circulatie verbeteren zodat het lichaam weer de voeding van het bloed krijgt om ziekteprocessen weg te werken.
 • Verbeteren van de utilisatie van zuurstof van de rode bloedcellen. Rode bloedcellen binden zuurstof om deze als energie het lichaam rond te brengen. Bij veel ziekteprocessen blijkt dat de mate waarin rode cellen deze zuurstof kunnen dragen (oxygen-utilisatie) sterk verminderd te zijn. Door gerichte magneetvelden kunnen we die in grote mate verbeteren. Hierdoor krijgt het lichaam weer de kracht en energie chronische ziektes weg te werken. Verbeteren van biologisch werkende mechanismen op basis van potentiaal verschil. Veel mechanismen in het lichaam werken op basis van potentiaal verschillen bijvoorbeeld spierweefsel, zenuwweefsel, bindweefsel. Een spier kan moeilijk spannen en aanspannen zonder spanningsverschil. Een zenuw kan niet zijn signalen doorgeven zonder opgebouwd potentiaal verschil. Gerichte magneetvelden helpen het lichaam dit vermogen te herstellen.
 • Sterke verbetering bij pijnen en artritis en artrose processen. Het blijkt dat gerichte magneetvelden heel goed in staat zijn de slechte condities in de gewrichtsfuncties weer te verbeteren door veel verbeteringsprocessen onder andere: de calciumcascade te herstellen kraakbeen aanmaak bij artrose aan te zetten ontstekingsprocessen bij gewrichten te couperen fibroblassen werking bij wond- en botheling te verbeteren
 • Verbetering immuun activiteit. Veel ziekteprocessen ontstaan doordat de werking van het immuunsysteem langzamerhand door allerlei oorzaken minder werken. Soms probeert het immuniteitssysteem hier wanhopig een tekort te compenseren door andere immuun functies overmatig aan te zetten (= allergie of autoimmuniteit). Magneetveldtherapie kan de gebrekkige onderliggende werking activeren en de overmatige (ziekte-)werking weer tot rust brengen. Dit is dus erg belangrijk voor de therapie.
 • Psycho/neurologisch herstel. Ons zenuwstelsel is een zeer verfijnd en delicaat netwerk in ons lichaam dat veel functies aanzet. Neurologische ziekteprocessen kunnen voor het lichaam ernstige gevolgen hebben. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat we met magneetvelden tot op zekere hoogte het lichaam tot herstel van de neurologische ziekte kunnen bewerkstelligen (o.a. Parkinson, depressie, slapeloosheid, migraine). Wegwerken van recidiverende bacteriën, virussen en schimmels. Het blijkt dat veel chronisch zieke en vermoeide mensen, mensen met langdurig vreemde pijnklachten in hun lichaam haarden van bacteriën, virussen en schimmels kunnen hebben. Doordat de microben zich kunnen verstoppen voor je immuunsysteem zal er geen herkenbare immuun respons optreden en de arts of internist zal met zijn ELISA-bloedtest je waarschijnlijk melden dat “je niets mankeert”. (ELISA-bloedtest is het klinische bloedonderzoek dat door doktoren wordt geïnitieerd). Tragisch is dat deze haarden wel in je lichaam blijven en je blijvend ziek houden en maken. Wij kunnen deze gelukkig opsporen en met magneetveld deze bacteriën, virussen en schimmels het weefsel uitwerken. Bij dit gebruik van magneetveld moet de patiënt zelf goed draineren door drainerende maatregelen na de therapiesessie te nemen.
 • Herstel van goedaardige gezwellen Soms hebben we, heel spectaculair, regressie van bijvoorbeeld prostaat adenomen bij mannen gezien. PSA bloedtest van een internist zijn belangrijke parameters voor de mate van de kwaadaardigheid van het gezwel. Gebruik van magneetveld samen met frequentietherapie, bioresonantie blijkt de PSA waarden vaak te verbeteren (= te verlagen).

 

 

Gebruik van magneetvelden in de praktijk

In de biologische praktijk wordt magneetveld op verschillende momenten toegepast. Het is geïntegreerd in ons therapiesysteem:

1. Gepulseerd magneetveld op een ligbed.

De patiënt wordt op een ligbed gelegd eventueel tezamen met bepaalde muziek, krijgt de patiënt deze magneetvelden toegediend.

2. Als frequentietherapie

Persoonlijke gevonden frequenties worden met magneetspoelen geappliceerd. Op dit moment gebeurt dit door een speciaal opgeleide assistent die nu buiten de praktijk een eigen ruimte heeft met deze apparatuur.


3. Plaatselijke applicatie op het lichaam

Magneten worden op specifieke plaatsen op het lichaam van de patiënt gelegd om polariteitfouten van het lichaam te herstellen. Als zuurbase balans van het lichaam te sterk uit elkaar liggen, blokkeren veel zelfhelende processen in het lichaam. De patiënt wordt op een bed gelegd en op specifieke plaatsen worden magneten gelegd. De patiënt blijft ongeveer een half uur liggen.