Gerard, een ex-gemeenteambtenaar van 56 jaar uit Breukelen, had al meer dan 20 jaar hartklachten, angina pectoris en klinisch kenbare klepafwijkingen. Hiervoor had hij al enkele operaties ondergaan. In de anamnese komt ook kanker voor, die indertijd zowel klinisch als biologisch succesvol behandeld was. Verder had hij last van een galsteen. Gerard voelde zich vaak moe na een beetje inspanning.

Zorgvuldig biologisch testen leverde de volgende bevindingen op: een sterke belasting van toxinen uit de darmen; een hoge mate van benzeen, PAK’s, amalgaam en insecticiden; een recidiverende ontsteking van de tonsillen; een verminderde hart en leverfunctie; een hormonale disbalans en verder enkele zeldzame parasieten verergerden het beeld. Wij besloten de betreffende factoren opeenvolgend aan te pakken, en dit maandelijks te doen, gezien verschillende omstandigheden.

Gerard kon al snel na enkele behandelingen merken, dat hij zich fitter ging voelen, op een dag meer aan kon, verder kon lopen en zich vooral psychisch een stuk beter ging voelen. Wij zien elkaar nog steeds en zien onze behandelingen als groot blijvend onderhoud. Hij is blij met deze biologische therapie begonnen te zijn en in een betere kwaliteit van leven te kunnen genieten van kinderen en kleinkinderen.

 Natuurlijk kun je met onze therapieën niet alle hartklachten genezen. Zeker bij sterke weefselbeschadigingen zal het effect beperkter zijn.