Een 37-jarige ambtenaar had al meer dan 10 jaar last van sterke hoofdpijn. Deze was continu aanwezig, maar kon onder omstandigheden sterk variëren. De hoofdpijn was erg verergerd na een val op zijn stuitje. Verder had hij last van nierfunctiestoornissen en een te hoge cholesterol, waarvoor hij bij internisten in behandeling was. Met biologische testen bleek een grote schimmelbelasting, sterke voedingsintoleranties vooral voor suikerproducten en chocolade, littekenweefsel op het staartbotje, een verminderde leverfunctie, een recidiverend pfeiffervirus en een verminderde nierfunctie. Al deze factoren besloten wij consequent aan te pakken.
Al snel voelde Menno een enorme vermindering van pijnklachten tot een volledige klachtenvrij zijn! Ook nier en cholesterolhuishouding bleken tot de verbazing van betrokken internisten te verbeteren, wat tot aanpassen van de benodigde allopatische medicatie kon leiden. Na enkele behandelingen konden we ons therapeutisch contact tot wederzijdse tevredenheid afsluiten.

Halfjaarlijkse tussentijdse controles bevestigden de bestendiging van de behaalde resultaten. Natuurlijk kunnen wij niet iedere hoofdpijnvorm genezen. Vooral als er sterke beschadigingen aan de halswervels zijn, wordt het voor ons moeilijker.