Een vrouw van 43 jaar uit Wijk bij Duurstede, op kantoor werkzaam, kwam in de praktijk met hoofdpijnklachten. Zij had al jaren last van continue hoofdpijn, maar de laatste anderhalf jaar werd deze steeds erger. Ook had zij daarbij nog migraineaanvallen die haar thuishielden. Zij had last van een continue druk achter haar ogen, nekpijn en ze zag continu wazig. Zij was altijd erg moe. Haar baarmoeder was enkele jaren geleden verwijderd.

 Bij zorgvuldig causaal en op belastingen testen, kwamen we tot het volgende beeld. Sterk vervuilde darmen en een te zwak werkende lever, met een hoge schimmelbelasting; stagnatie en littekenvorming in het bekkengebied door de operatie; een te hoge mate van benzeen, bepaalde insecticiden en amalgaam; sterke voedingsintoleranties op kaas, tomaat en bepaalde graansoorten; een recidiverend hepatitis-en griepvirus; afwijkingen in de nekwervels en sterke belasting van ooit ontvangen vaccinaties (o.a. Dktp). Ook bij haar besloten we tot een multicausale aanpak, beginnend met een grondige reiniging van darmen, lever, lymfe en onderhuids bindweefsel. Daarna versterkten we de betroffen orgaanfuncties. Weer verderop in de therapie begonnen wij met het wegwerken van schimmels, zware metalen en het hepatitis- en griepvirus. Weer verderop in de therapie pakten wij de voedingsintoleranties aan; behandelden we de stagnaties in het bekkengebied en verminderden wij de belasting van vaccinaties. Behandelingen vonden drie- tot vierwekelijks plaats. De vrouw reageerde goed op de therapie. Ze begon zich al snel beter te voelen, de hoofdpijn werd steeds minder, de migraine verdween. Zij voelde zich fitter en helder in haar hoofd.
Nu heeft ze nog nauwelijks hoofdpijn, die krijgt zij alleen als ze zeer sterk zondigt met kaas. Ze is blij en tevreden, dat ze ooit met biologische geneeswijze heeft laten behandelen.