Ik ben mevrouw A. Hornes en in 1995 kwam ik voor het eerst bij Rogier Zwijsen. Ik heb het adres via vrienden en ik heb al 33 jaar reuma. Jaren ben ik behandeld in het reguliere circuit en heb ik medicijnen en injecties gehad. 
Ik weet dat deze ziekte in dit stadium niet te genezen is, maar ik ben bij Rogier gekomen om me toch fitter en vitaler te voelen, want ik was behoorlijk uitgeput.
 
Tussen 1995- 2003 ben ik bij Rogier geweest, ongeveer drie keer in de vijf weken, maar hij had toen nog niet zo veel behandelapparaten. 
Later ben ik heel erg ziek geworden. Ik had hartritmestoornissen door een bacteriële infectie en door de reuma heel veel pijn. Daardoor kon ik ook niet meer naar Driebergen.
 
In juni 2008 besloot ik toch weer naar Rogier te gaan, hij zou me zeker kunnen helpen, want de vorige keer hielp het ook. Rogier besloot mijn lever te stimuleren en ik bij elke behandeling gebruikte Rogier alle apparaten zoals de lampen en het voetenbad. Ik kom één keer in de zes weken en ik voel me veel vitaler. In het ziekenhuis hebben ze mijn bloedbezinking gemeten en die is nu maar 4 en mijn lever functioneert weer goed.
 
Wat ik zelf wel elke keer doe is na elke behandeling heel veel water drinken, om alle afvalstoffen uit mijn lichaam te krijgen. Ik eet die dag ook helemaal niets, om mijn lichaam niet te veel te belasten. Maar dat doet niet elke patiënt, Rogier laat je daarin vrij. Hij adviseert soms wel om een darmreiniging of leverreiniging te doen. Dat mag je zelf beslissen en je bent zelf verantwoordelijk of je het doet. Maar voor mij voelt het gewoon goed om die dag niets te eten.
 
Ik ben erg enthousiast over de behandelingen en zie die als een aanvullend middel om mijn reuma draaglijker te maken.