Biologische geneeskunde is een verzamelnaam voor verschillende behandelmethodes uit het zogenaamde alternatieve veld, waarvan hun effectiviteit wetenschappelijk, klinisch en/of in de praktijk bewezen is. | Ars Biomedica Natuurgeneeskundige praktijk Rogier Zwijsen - Driebergen

Biologische geneeskunde is een verzamelnaam voor verschillende behandelmethodes uit het zogenaamde alternatieve veld, waarvan hun effectiviteit wetenschappelijk, klinisch en/of in de praktijk bewezen is. 

behandelingsmethodieken

De achtergrond van veel van deze behandelingsmethodieken is het feit dat het menselijk lichaam gezien wordt als een energiematerie, die door energie wordt bezield en door informatie wordt gestuurd en geregeld. Allerlei functies ervan- stofwisseling, immunologie, hormonale balans, elektrolythuishouding, zuur-base-balans- verlopen materieel, maar worden door informatie aangestuurd en geregeld.

Hervinden van lichaamsenergie en zelfgenezing

Bij langdurige en chronische ziekten kan het lichaam niet meer de weg tot zelfgenezing terugvinden. Biologische diagnostiek en therapie helpen het lichaam de weg terug te vinden en energie op te doen de genezing weer zelf in gang te zetten.