Ervaringen

Wij helpen al vele jaren patiënten met ongrijpbare ziekten in hun herstel. Door onze systematische aanpak hebben ze vaak grote stappen kunnen maken. Lees en hoor hun ervaringen en de voortuitgang die ze met behulp van onze therapieën en middelen gemaakt hebben. 

Allergieën & Huidaandoeningen

Hyperallergieën succesvol behandeld

Peter

"Sinds mijn kindertijd heb ik last van astma, een allergie vooral voor katten- en hondenharen. Op 14-jarige leeftijd kwam daar ook nog eens hooikoorts bij. Ook merkte ik dat ik last had als ik melk dronk of fruit at. Elke avond na het avondeten was ik doodmoe. Ik kreeg steeds meer medicijnen om alle klachten te verminderen, zoals ventolin, anti histamine en andere ontstekingsremmers. Het gevolg was dat het steeds slechter met me ging. Ik moest steeds meer medicijnen gebruiken en kon ook niet meer goed leren, want het concentreren ging slecht.


Ik besloot om naar een oplossing te zoeken, want ik merkte zelf dat mijn weerstand steeds slechter werd, elk griepje pakte ik mee en ik was eigenlijk constant duizelig.

Toen ik 22 jaar was, kwam ik in contact met Rogier, zijn naam had ik via kennissen gekregen. Hij diagnosticeerde het volgende:
- erge allergie voor katten en hondenharen en huisstof;
- voedselallergie voor tarwe, gluten, fruit en koolhydraten.

Wij zijn begonnen met de behandelingen en daarnaast ben ik overgegaan op het eten van speltbrood. Ik heb ook een hele tijd niet die producten gegeten waarvan Rogier had geconstateerd dat ik daar allergisch voor was.


In het begin kwam ik elke week, maar al heel snel voelde ik me beter, vitaler worden en toen werden de behandelingen om de week.

Momenteel kom ik eens in de drie of 4 weken en ik kan nu al weer bijna alles eten, waar ik eerst allergisch voor was. Ik heb nog wel last van huisstof en honden/katten haren, maar daar is goed mee te leven. Als medicijn gebruik ik alleen nog maar ventolin, alle andere medicijnen zijn niet meer nodig. Ik voel me goed en gelukkig en ben blij dat ik met deze behandelingen ben gestart.

Ik vind wel dat het heel veel tijd kost om een dergelijke behandeling te ondergaan, maar uiteindelijk levert het je heel veel op en een goede gezondheid is toch wel heel belangrijk! Ik kan me weer goed concentreren en het leren gaat nu ook weer goed."

Vrouw met huidinfectie


Een vrouw van 58 jaar had last van een vervelende huidinfectie aan de onderbenen. Symptomen aan de huid wisselden nogal; soms eczeem, soms meer een netelroosachtig beeld. Bij zorgvuldig testen vonden we een specifieke mucotische belasting, tarwe-intolerantie, en verminderde doorbloeding van de onderbenen. Hier hielpen zowel chemische als biologische zalfjes niet meer. Vrij snel na de eerste ontgiftingen en het wegwerken van schimmels merkte ze dat de jeuk en irritatie van de huid sterk afnam. Hierbij maakten we gebruik van bioresonantie, laseracupunctuur, A.F.T en lichttherapie. We werkten vooral aan verbetering van de doorbloeding, wegwerken van schimmels en allergenen, ontzuring van haar lichaam en wegwerken van diffuse pijnen.

Op een gegeven moment kon ze melden dat jeuk en huidirritaties over zijn, de diffuse pijnen in haar lichaam tot het verleden behoren en dat ze weer warme handen en voeten heeft.

Hyperallergieën succesvol behandeld

Angela Schiebaan

"Ik ben 40 jaar en moeder van 2 kinderen die erg veel last hebben van allergieën.


Zes jaar geleden, toen mijn zoontje Léon tien maanden was, werd hij ziek. In het ziekenhuis dacht men aan hersenvliesontsteking, dan bleek het uiteindelijk niet te zijn. Hij bleek een aantal infecties en astma te hebben, waar hij verschillende antibiotica en Ventolin voor voorgeschreven kreeg.


De situatie van mijn kindje werd eigenlijk alleen maar slechter. De doktoren in het ziekenhuis wilden weer met antibiotica kuur starten en toen besloot ik eens langs te gaan bij een homeopathische arts. Door middel van de homeopathie werd de situatie langzaam beter, maar na een tijdje kwam de oude kwaal weer terug.

Toen ben ik bij Rogier gekomen, die meteen constateerde dat de darmen van mijn kindje helemaal stil lagen, hij onder de galbulten zat en dat zijn huidskleur niet gezond was. Rogier startte met onderstaand behandelplan:
twee keer per week een behandeling met de apparatuur om zijn darmen weer op gang te krijgen;
ontgiften van alle antibiotica die nog in zijn lichaam zat.


Door middel van de bioresonantietherapie zag ik mijn kind langzaam opknappen. Na ongeveer vijf à zes maanden kon in zeggen dat hij vrolijker, actiever werd en er gezonder uit ging zien. Léon is nu nog steeds onder behandeling van Rogier. Hij komt nu eens in de vier weken langs voor een behandeling.

Mijn jongste dochter Fleur bleek op haar vijfde jaar dezelfde klachten te krijgen als Léon. Nu was ik er echter wel snel bij, omdat ik het ziektepatroon herkende. Fleur komt nu ook eens in de maand bij Rogier en ik moet zeggen, dat ook haar situatie stabiele is. De kinderen hebben beiden allergieën, maar daar weten we goed mee om te gaan. Het is wel grappig om te zien hoe beide kinderen reageren op de behandeling, Léon wordt na de behandeling altijd super actief en Fleur wordt er super moe van. Elk kind reageert dus anders op de therapie en bij de één zal de behandeling langer duren dan bij de ander.

Dat de behandeling helpt, staat voor mij vast en ik ben blij dat tegenwoordig de behandelingen vergoed worden door de verzekering. Van Rogier kan ik alleen maar zeggen dat hij een integer persoon is, die je helemaal vrij laat in wat jij wilt. Hij geeft adviezen maar zal nooit dwingend iets uit spreken wat je moet doen of moet slikken. Hij laat de keuze aan jezelf, je mag je eigen weg hierin vinden. Dat vind ik heel fijn.

Kleuter met dermatitis


Een meisje van 4 jaar had erge dermatitis aan rug, bovenarmen, benen en buik. Bovendien was zij chronisch verkouden en altijd aan het hoesten. Het meisje was altijd hangerig en doodmoe.

Uit testen bleek dat ze een duidelijke darmdysbiose had; een schimmelbelasting aan darmen, longen en huid; allergisch en intolerant reageerde op suiker en tarweproducten; een duidelijke genetische zwakte vertoonde op de slijmvliezen. Wij besloten haar te behandelen met bioresonantie en laseracupunctuur. Al na één behandeling was er een duidelijke vermindering van zowel de mate van jeuk, als de hoestaanvallen, als de opgezwollenheid van de buik, zowel in frequentie als in hevigheid.

Na 6 à 7 behandelingen was de allergie nauwelijks meer terug te vinden en de schimmelbelasting was nagenoeg verdwenen. Het kind is nu weer kiplekker en actief.

Betere immuniteit leidt tot minder longontsteking

Anna

"Ik ben een vrouw van 47 jaar en heb al meer dan tien jaar last van bronchiën extasieën. 


Elk jaar loop ik ongeveer tien longontstekingen op, waardoor soms ziekenhuisopname nodig is. Andere keren moet ik thuis bedrust houden met een zware antibiotica kuur. Avalox is het enige antibioticum dat nu nog enigszins werkt, maar die heeft bijwerkingen waar ik ook niet op zit te wachten, zoals gezichtsverlies.

Door al dat littekenweefsel wat door de vele ontstekingen is ontstaan, is de kwaliteit van mijn beide longen erg achteruit gegaan. Ik merkte dat ik steeds gevoeliger werd voor rook en koude lucht. Als ik keelpijn had dan wist ik dat de kans groot was dat er weer een longontsteking aankwam. Ik ben onder behandeling van dr. Van Kessel in het Antonius Ziekenhuis, afdeling speciale longziekten.


Mijn prognose was niet goed; misschien dat er stukken long geamputeerd moesten worden, want de kwaliteit van mijn leven ging wel erg achteruit. Met zes opgroeiende kinderen had ik ook niet de mogelijkheid om elke ontsteking goed uit te zieken, dus eigenlijk zat ik in een vicieuze cirkel. 


Rogier hoorde mijn verhaal aan en kwam er al snel achter dat mijn immuunsysteem behoorlijk op zijn kop lag.


Ik had last van bepaalde allergieën; zoals allergie voor melk, kaas, en schimmels. Daar was ik helemaal niet van op de hoogte. Hierdoor werd elke dag mijn weerstand behoorlijk overbelast en dat terwijl mijn weerstand al erg slecht was.

Rogier heeft een behandelplan gemaakt:
- hij zag dat mijn longen erg verzwakt zijn, dus is hij begonnen mij te behandelen voor mijn allergieën en gerichte behandelingen op mijn longen;
- de door de jaren heen in het lichaam opgestapelde ‘milieuvervuilingen' (dioxine, zware metalen et cetera) wilde Rogier zo snel mogelijk opruimen;
- herstellen van mijn immuunsysteem.


Ik ben nu ongeveer 5 maanden bezig. De eerste maand kwam ik twee keer per week bij Rogier, nu nog één keer per week en de bedoeling is dat we dat gaan afbouwen.

Ik moet zeggen dat ik al een hele verbetering merk. Mijn uithoudingsvermogen is beter geworden en ik ben afgelopen 5 maanden nog niet een keer ziek geweest. Andere jaren had ik met deze koude maanden al lang weer een longontsteking opgelopen. Ik eet nog steeds geen kaas of ‘schimmels’ en gebruik geen melkproducten, dus ik weet niet in hoeverre mijn allergieën aan het verbeteren zijn.

Ik merk gewoon dat elke behandeling me weer meer energie geeft, ik doorloop dan ook wel alle behandelingen, van lamp tot voetenbad. Ik ben met elk consult en behandeling wel twee uur zoet, maar ik heb het er voor over, omdat ik me beter voel. Door de behandeling lijkt het wel alsof ik andere pijnen erbij krijg in plaats van de pijn in mijn longen. Ik heb een tijd erge keelpijn gehad en daarna weer erge buikpijn. Rogier behandelt dan de pijnplekken en dan is het na een of twee behandelingen weer over. Het lijkt wel of 'oude' kwaaltjes, die ik ook ooit gehad heb, nu naar voren komen. Waarschijnlijk hebben ze nu eindelijk de ruimte om ook behandeld te worden.

Kortom: ik ben heel enthousiast over deze complexe methode. Je moet maar niet proberen te begrijpen wat Rogier allemaal bij je doet, want je hoeft het helemaal niet te begrijpen. Je voelt aan je lichaam wel dat het helpt."Scholier met jeuk


Een montere scholier van 15 jaar komt in de praktijk met ernstige jeukklachten, vooral op voeten, ellebogen en oksels. De klachten bestaan al vanaf het eerste levensjaar. Ondanks allerlei zalfjes lijken de klachten alleen maar erger te worden. Zorgvuldig uittesten geeft een beeld van een recidiverende schimmelinfectie, zowel in huid als darmen.


Maar ook een vaccinatiebelasting uit de eerste levensjaren, allergische reacties en intolerantie van suiker en chocolade en chemicaliën uit sokken. We besluiten darmen en lever te ontgiften en aan te sterken; mucotische en toxische belasting weg te werken; onderliggende vaccinatieblokkades op te heffen en allergenen te neutraliseren.

Na een aantal behandelingen wordt de huid al minder jeukerig. De huid gaat er na iedere behandeling beter en normaler uitzien.De therapie wordt succesvol beëindigd.

Borreliose

Ziekte van Lyme

| |

"Ik voel me sterker dan de laatste 10 jaar"

Gerrit Rouwenhorst

"Ik heb mijn leven weer terug!"

Susan Oosterlaar

"Ik heb mijn leven weer terug 3 maanden nadat mij door de arts is verteld:

'Na al die jaren van zoeken naar oorzaken voor je pijn, moet je het misschien maar accepteren, de oplossing vind je toch niet, ik kan ook niets meer voor je doen. Als er een oplossing was had je die allang gevonden,….!!'

De klachten namen toe en ik ben gestopt met werken, auto rijden ging bijna niet meer, automaat aangeschaft en cruise-control dat werkte nog enigszins. Moest wel regelmatig op de vluchtstrook omdat ik niet verder kon, na een tijdje was de afstand al snel te groot en mijn radius werd steeds kleiner.

Wandelen was uitgesloten, met pijnstillers kon ik nog een stukje lopen, ik liep inmiddels trekkend met de benen en voelde me een wrak. Bleef steeds vaker thuis. De neuroloog raadde me Prednison aan, word je gemoed ook beter van… ? Dit advies heb ik maar niet opgevolgd, dit was ook voorlopig mijn laatste bezoek aan de reguliere geneeskunde.

Ikzelf blijf geloven dat de lyme de oorzaak is. Tenslotte heb ik twee besmettingen in mijn lijf (gemeten door lyme instituut Apeldoorn), een oude en een van 3 jaar geleden, daarna ben ik 2 jaar geleden nog eens met een kring naar de arts geweest maar niet behandeld, was geen beet…?

Ik ben best een optimistisch mens maar raakte wel gedeprimeerd door alle beperkingen. Verder zoeken dus. In Spanje kreeg ik contact met een Nederlandse orthomoleculaire deskundige en die heeft me met zijn natuurlijke middelen weer behoorlijk op de been gekregen, meer energie en kracht in de botten en spieren, ik kreeg er weer grip op, maar de klachten van pijn in vooral heupen en benen, die bleven en verergerden.

Na een lange tijd van pijn en onduidelijkheden, met veel pijnstillers, slaaptabletten en inmiddels wanhopig en oververmoeid ben ik bij Rogier terecht gekomen.

ONGELOOFLIJK WAT EEN RESULTAAT! ROGIER ZOALS ALTIJD OPTIMISTISCH


Al na een paar resonantie behandelingen werd de pijn minder, ongelooflijk wat een resultaat! Rogier zoals altijd optimistisch, vertelde me dat ik van alle pijn af zou komen, ik had een score van 50 op de lymeschaal en zit na 14 sessies op 0,15 .... IK BEN ER BIJNA AF!

Ik heb aan bijna elk apparaat gehangen en voelde me beter worden. Ook door middel van het dieet op gebied van voedselintolerantie.

Ik heb me volledig overgegeven aan de deskundigheid van Rogier en dat is super geweest! Nog een aantal sessies te gaan voor mijn rug en dan volgend jaar voor af en toe een onderhoudsbeurt weer terug naar Rogier.


Ik voel me nu gezond en uitgeruster, slaap stukken beter, rijd weer auto...


Ook wandel ik weer, en kan ik me weer concentreren op de pianotoetsen, nog wel een beetje voorzichtig want de beschadigingen zijn nog herstellend. Zit rustig in een stoel, kan gewoon zonder pijnstillers weer op bezoek bij vrienden en heb zelfs op mijn verjaardagsfeestje weer gedanst!


Ik ben gewoon weer beter aan het worden….ongelooflijk wat pijn met je kan doen, eindelijk iemand die de lyme-klachten serieus neemt en zich er met hart en ziel instort, de passie van Rogier om de mens weer te helen is geweldig, Rogier veel respect en dank voor je betrokkenheid.

En laten we de lieve assistenten ook niet vergeten, zij geven ook goede en lieve zorg.

| |

"Ik merk dat ik af en toe een grapje maak - dat heb ik jaren niet gedaan"

Ria Reessen

Lyme belasting gezakt

P. Z.

"Bij deze wil ik de praktijk van Rogier Zwijssen zeer aanbevelen. Mijn Lyme belasting is door de behandelingen van 58% naar nu 2% gezakt. En zal hopende snel 0 worden!

Mijn grootste klachten waren paniek gevoelens, concentratie- en geheugenproblemen, me terneer gedrukt voelen alsof er een zware deken op je ligt. Zo moe dat ik ´s avonds wel staande stond te slapen. Spier- bindweefselklachten. Snel vermoeide spieren en CTS (Carpal tunnel syndroom).

Na 2 maanden behandelen werd ik energieker


Naarmate ik enkele maanden (elke 2 weken) onder behandeling was, werd ik weer energieker, was het alsof er een zware deken van me af ging. Kreeg ik weer zo’n blij gevoel van binnen. Het slapen is sinds ook verbeterd. Tegelijk met het anders leren focussen en meditatief afstemmen zijn de paniekgevoelens ook niet meer daar.


En heel apart om zo duidelijk het verschil te merken: Na het starten met behandelingen op de Trikombin, is bij mij een soort onbewust verzet / afhouden verdwenen, waardoor ik veel meer vanuit mijn hart kies voor mijn partner. Het is zo duidelijk te voelen, alsof er een oud trauma dat me blokkeerde zo opgelost is. Van het een op het andere moment. Opvallend gewoon.

Dus Rogier en alle assistentes, heel hartelijk dank!"

| |

"I feel like my brain is coming back"

Christine Mikuski

Vermoeide tiener heeft levenslust weer terug!

Baudy

Toen onze levendige, sportieve, altijd bezige dochter (16) vermoeid en vermoeider werd, gingen we op onderzoek uit. Dit was niet in orde!

Uit regulier bloedonderzoek bleek dat er niets aan de hand was en dat ze wel gewoon hard zou groeien en dat we over een paar maanden maar eens terug moesten komen. Als het dan niet beter was, zouden er andere onderzoeken kunnen starten. Het ging snel slechter met onze dochter, ze kon vaak niet naar school, sporten lukte niet meer, ze hing moe en lusteloos thuis rond. Hier klopte niets van en ik liet het er niet bij zitten. Via levend bloed analyse werd de diagnose Lyme gegeven.


Maar hoe te behandelen? Na onderzoek wezen veel suggesties richting Rogier en ik heb contact opgenomen. We konden snel terecht, dat was fijn!

Al snel bleek bevestigde Rogier dat onze dochter de ziekte van Lyme had in een ernstige vorm en als we niets zouden doen, ze een groot risico liep op langdurige en ernstig letsel.


De bezoeken waren intensief, het duurde best een tijd voordat de behandelingen leken aan te slaan, maar dat is een bekend verschijnsel bij Lyme.

Onze dochter hield vol. Een dag in de week therapie, met allerlei verschillende apparaten de borrelia bacterie zo ver in de war brengen dat hij zou verdwijnen.


En er kwam resultaat. Onze dochter sport weer fantatiek, alle dagen weer naar school, staat weer volop in het leven..


Intussen zijn we een jaar verder en is ons laatste bezoek aan Rogier zo'n twee maanden geleden. Onze dochter gaat weer alle dagen naar school, sport fanatiek, speelt gitaar en staat samen met vrienden weer volop in het leven.

Ik ben blij dat we eigenwijs waren en vertrouwden op onze eigen intuïtie dat er iets niet klopte. En blij dat er mensen zijn zoals Rogier, die ondanks de gevestigde orde blijft zoeken naar alternatieven en deze ook vindt!

| |

"Ik ben drie weken geleden lyme-vrij gemeten"

Elja Schrauwen

Lyme overwonnen

L.

"Lyme legt lam. Dat ondervond ik vanaf mei 2014 na een tekenbeet besmet met de Borrelia spirocheet (inclusief vijf co-infecties). In april en juni 2013 heb ik ook een tekenbeet opgelopen die misschien besmet is geweest (meerdere teken besprongen me terwijl ik gewoon rustig op een grasveld lag in een park). Na de tekenbeet in mei 2014 ontstonden in ieder geval de eerste uitgesproken Lyme-symptomen. Ik heb echter vanaf de eerste dag dat ik Lyme opliep geweigerd om me zelf te zien als 'Lyme-patiënt'. Het woord 'patiënt' associeer ik vooral met een passieve houding van iemand die een ziekte overkomt en lijdzaam wacht op genezing. Deze houding kon ik me echter niet permitteren, wilde ik me zelf genezen van Lyme.


In een intensieve strijd van ruim een jaar is het me gelukt om te genezen van Lyme. Ars Biomedica is hierbij van doorslaggevend belang geweest.


Als Lyme-strijder moest ik alle zeilen bijzetten, want het kwam bij de genezing van deze ziekte in vergaande mate op mezelf aan. Ik was genoodzaakt heel actief en strijdvaardig diverse paden te bewandelen om me van Lyme te genezen. Lyme is een multi-systeemziekte en manifesteert zich bij iedereen anders. De verschillende manifestaties van deze ziekte zijn onder andere ook afhankelijk van het aantal jaren dat de Borrelia spirocheet in het lijf aanwezig is en zo maakt iedereen met Lyme een ander proces door. Natuurlijk speelt dat bij alle ziekten een rol, maar met name als je geveld wordt door de extreem agressieve en intelligente Borrelia spirocheet.


Veel mensen met Lyme voelen zich niet alleen miskend door de reguliere medische zorg (die de 'patiënten' maar al te vaak in de kou laat staan of de ziekte zelfs verergert door onkunde en verkeerde behandeling) maar ook in menige familie- en vriendenkring is er ondanks de toenemende aandacht voor de Lyme-epidemie nog vaak bitter weinig begrip of medeleven te vinden.


Ik heb het heilzame geluk gehad in Ars Biomedica, dat wil zeggen in Rogier Zwijsen en zijn team van toegewijde assistenten, een deskundig en begripvol bondgenoot in mijn strijd tegen Lyme aangetroffen te hebben.


Voordat ik bij Ars Biomedica startte (in september 2014) was ik al honderd dagen verwikkeld in een naarstige strijd tegen Lyme. Ik had de volgende symptomen:

- extreme vermoeidheid
- laag energieniveau
- algehele malaise
- gewrichtspijnen
- hartkloppingen
- temperatuurverhoging tijdens en na alle activiteiten
- hevige nekstijfheid (niet in de spieren), later 'nekkraken'
- wattig/duf hoofd (ook wel brainfog of hersenmist genoemd)
- stekende pijnen (in een latere fase)
- enorme druk op het achterhoofd (in een latere fase)
- duizelingen (eveneens in een latere fase)

Na twee weken antibiotica, 200mg doxycycline per dag (de huidige Nederlandse standaardbehandeling als je met Lyme naar de huisarts gaat), was er nauwelijks sprake van verbetering. Ik ben niet hypochondrisch aangelegd en wist ook erg weinig over Lyme.


Maar tijdens de bestudering van het verschijnsel Lyme waarmee ik via boeken en internet in die zelfde twee weken begonnen was, schrok ik echter van het mogelijke verloop van niet goed behandelde of verwaarloosde Lyme. Daarin wilde ik niet terechtkomen. Ik wist dan ook zeker dat ik heel bewust verder wilde met een alternatieve behandeling, aangezien de Borrelia spirocheten voor de reguliere antibiotica op de vlucht kunnen gaan en zich dan verschansen in bijvoorbeeld bindweefsel. Ze hebben ook het vermogen om andere vormen aan te nemen waardoor ze zich onzichtbaar weten te maken voor antibiotica. Ik wilde dit pertinent niet zelf veroorzaken door nog verder antibiotica te slikken; met mogelijk later een heruitbraak van de ziekte inclusief verergerde symptomen. Ik wilde die spirocheten zo snel als het maar kon volledig verwijderen uit mijn lijf.

Er zijn vele mogelijkheden om alternatief aan de slag te gaan. Ik was bij het nemen van de diverse behandelingsstappen dan ook genoodzaakt om naar mijn intuïtie te luisteren. Ik wilde een goed gevoel hebben bij de methode die ik zou gaan inzetten in mijn strijd tegen Lyme om met overgave en vertrouwen alle benodigde acties van een behandelingstraject te kunnen uitvoeren. Ik besloot aan de slag te gaan met MMS (door Jim Humble ontwikkeld chloordioxide-preparaat) en DMSO (een middel dat MMS tot diep in het lichaam transporteert), na me bij een MMS-deskundige goed op de hoogte te hebben gesteld van de juiste aanpak.


Het is me in die honderd dagen gelukt om met ijzeren discipline acht keer per dag een hoge dosis MMS/DMSO in te nemen waardoor de gewrichtspijnen geheel verdwenen. Het vermoeidheidssyndroom werd wat minder maar bleef me met de overige symptomen nog danig parten spelen. Ik had gehoopt het met deze eenvoudige aanpak (één doeltreffend middel slikken) te kunnen redden, maar dat bleek helaas niet mogelijk. Mijn bevindingen met dit middel bleken bij nader inzien overeen te komen met wat Jim Humble zelf ook meldt in zijn boek betreffende de werking van MMS bij Lyme.

De Borrelia spirocheet is een ongewenste, uiterst agressieve en intelligente indringer die overwonnen kan worden.


Dit werd me duidelijk na bestudering van gespecialiseerde literatuur, op internet en in gesprekken met andere Lyme-strijders — door op vier fronten continu strijd te leveren:

1) versterken van het immuunsysteem door voeding, supplementen, beweging, leefstijl


2) ontgiften van alle aanwezige toxinen in het lichaam waarop de Borrelia spirocheet teert


3) ontzuren ofwel verhogen van de pH-waarde van het lichaam
(de Borrelia spirocheet floreert in een sterk verzuurde omgeving)

4) het gericht vernietigen van de Borrelia spirocheet middels:
- het innemen van biologische antibiotica
- bioresonantie en/of frequentietherapie en/of biofotonentherapie.


Terwijl ik doorging met MMS/DMSO innemen kon ik niet kiezen tussen bioresonantie-, frequentie- of biofotonentherapie. Ik wilde ze alledrie tegelijk inzetten. En toen ontdekte ik Ars Biomedica via internet.


Ars Biomedica is van doorslaggevend belang gebleken in mijn strijd tegen Lyme omdat hier op deze vier fronten gestreden wordt en bioresonantie-, frequentie- en biofotonetherapie tegelijkertijd ingezet worden.


Hier wordt onder de deskundige leiding van Rogier in samenwerking met zijn team van assistenten en met het schitterend arsenaal aan apparaten waar Rogier over beschikt op één plek een efficiënte combinatiebehandeling (inclusief acupunctuur) aangeboden. Het is uiterst effectief om die sluwe Borrelia spirocheten van al die kanten en op verschillende manieren tegelijkertijd aan te pakken om ze het zwijgen op te leggen. Op deze wijze weten deze bacteriën niet waar ze het zoeken moeten en geven ze zich uiteindelijk gewonnen.

Bovendien blijkt Ars Biomedica te beschikken over een heel bijzonder apparaat dat mijn grote interesse had. Tien jaar geleden had ik al gelezen over het pionierswerk van Royal Rife met zijn frequentietherapie en zijn daarmee behaalde successen bij de behandeling van kanker.


Bij Ars Biomedica staat een krachtig apparaat — de Doug Coils — dat de frequenties gebaseerd op het werk van Rife toepast. Doug Maclean genas zichzelf en zijn familie van Lyme met deze frequenties via zijn Doug Coils. Toen ik dit las, wist ik dat ik Ars Biomedica als bondgenoot in mijn strijd tegen de Borrelia spirocheet aan mijn zijde wilde.


[ Sinds 2018 hebben wij de Doug Coils vervangen met een verbeterde versie: de Marcello - Rogier ]

De eerste keren in de praktijk van Rogier is het wel even wennen aan hoe het er toegaat. Rogier heeft een geheel eigen aanpak ontwikkeld waarbij zo’n vijftien verschillende apparaten in zes ruimten opgesteld staan. De hele dag zijn er zo’n vijftien mensen tegelijkertijd aanwezig die bij toerbeurt een ronde langs al die apparaten maken. Dat geeft soms wel eens hectische logistieke taferelen maar eigenlijk gaat het meestal prima als je je overgeeft aan de stroom van het hele gebeuren.


Bijzonder hierbij is ook dat je andere mensen tegenkomt die aan hun gezondheid werken of in hun eigen strijd tegen een ziekte verwikkeld zijn. Een behoorlijk percentage van de cliënten betreft mensen met Lyme. Terwijl ik aan de diverse apparaten zat, raakte ik dan ook meer dan eens (tijdens een lekker kopje kruidenthee of glas Kangenwater, als in een café van de toekomst) in gesprek met andere Lyme-strijders. Ik vond het waardevol om hierbij ervaringen uit te kunnen wisselen.

Een behandeling duurt minimaal twee à drie uur. Maar als je zelf vier, vijf of zes uur kunt, dan kan dat ook tegen dezelfde prijs. Dat Rogier dit aanbiedt, vind ik van een grootse, sympathieke en hartverwarmende orde. Onder andere hieruit kun je opmerken dat het Rogier te doen is om een zo efficiënt en effectief mogelijke genezing van de cliënt. Bij iedereen verloopt dat genezingsproces anders. Maar door de directe wekelijkse uitwisseling met Rogier over het verloop van het proces was hij in de gelegenheid om voortdurend mijn behandeling bij te stellen en af te stemmen op mijn individuele genezingsproces.


De eerste behandelingen waren zeer heftig. 


Er ontstonden als gevolg van de behandelingen meerdere Herxheimer-reacties (dit zijn tijdelijke verergeringen van de symptomen als gevolg van de toxines van de vernietigde Borrelia spirocheten). Deze reacties zijn juist een teken dat de behandeling aanslaat; in natuurgeneeskundige processen komen Herxheimer-reacties vaker voor maar Lyme heeft hier in het bijzonder een patent op. Dat is doorbijten, maanden lang. Ook in de eerste honderd MMS-dagen had ik al kennis gemaakt met dit verschijnsel. Je moet dit er voor over willen en kunnen hebben. Ik kon en wilde het opbrengen omdat ik wist waarom het gebeurde en waarvoor ik het deed. De eerste maanden was ik vaak de eerste twee of drie dagen extreem moe na de behandeling of speelden diverse andere symptomen extra op (bijvoorbeeld hevige duizelingen). De daaropvolgende dagen echter ging het bijna altijd opmerkelijk veel beter, zodat ik er in de volgende week weer tegen aankon met een nieuwe behandeling.

Effectieve genezing door gecombineerd pakket van apparaten
Doug Coils (nu de Marcello), Multi-wave, CoRe, Bicom, Trikombin, de puls, ParaPulser


Hoewel de effectieve genezende werking nu juist tot stand komt door het gecombineerde palet van alle apparaten vond ik de meest bijzondere en krachtige apparaten uit het arsenaal van Ars Biomedica: de Doug Coils, de Multiwave, de CoRe, de Bicom, de Trikombin, de Puls en de ParaPulser.

De Doug Coils werken op een heel diep doordringend niveau. Van elke behandeling met dit apparaat werd ik blij. Onder andere omdat ik wist wat voor bijzondere geschiedenis dit apparaat kent en omdat het mogelijk was daarmee nu zelf een behandeling te ondergaan.

Gewrichtspijnen in mijn hand verdwenen na een sessie met Multiwave Oscillator van Lachovsky
Na een paar maanden behandeling had ik plots een terugkeer van gewrichtspijnen in mijn hand. Tot mijn aangename verrassing verdwenen die pijnen binnen tien minuten tijdens een sessie met de Multiwave Oscillator van Lachovsky. Dit was een wonderlijke ervaring (de aanwezige assistenten waren getuige van mijn verbazing) en die gewrichtspijnen zijn ook niet meer teruggekomen.

De behandelingen met de ParaPulser veroorzaakten eerst hevige duizelingen maar die bleven allengs achterwege waarna de temperatuurverhoging tijdens en na activiteiten en de daarmee gepaard gaande duizelingen ook verdwenen. Ik vond het heel bijzonder om te ervaren dat ondanks een tijdelijke verergering van de symptomen na doorzetten — mede door het vertrouwen dat Rogier me gaf in het noodzakelijke genezingstraject — bleken te verdwijnen.


Zo moeilijk het is om op reguliere wijze een Lyme-diagnose vast te stellen, zo makkelijk is dat met bioresonantie-apparatuur. 


Op de Lyme-gradatieschaal van 0 tot 64 (mensen die rond de 60 scoren komen in een rolstoel binnen, letterlijk verlamd door de Lyme) was mijn 'beginstand' 20 in september 2014. Rogier gaf bij deze uitkomst aan dat als ik in de honderd dagen voordat ik bij Ars Biomedica kwam niet MMS ingenomen had, de score zeer waarschijnlijk veel hoger uitgevallen zou zijn. Na zeven maanden elke week een behandeling van vier à zes uur was ik aanbeland op 0,05. De laatste maand was ik daarbij ook geheel symptoomvrij (op het merkwaardige typische Lyme-nekkraken na) en waren er ook direct na de behandelingen geen (Herxheimer-)reacties. Ik voelde me weer levenskrachtig en vol energie. Dit betrof echter het extracellulaire traject (waarbij de spirocheten die zich buiten de cellen bevinden worden aangepakt). Pas als dat achter de rug is, is het mogelijk om intracellulair (waarbij de spirocheten die zich in de cellen bevinden worden aangepakt) te meten en te behandelen.


In april 2015 bleek ik bij de intracellulaire meting op de Lyme-gradatieschaal op 33 te zitten.  Dat was even slikken. 


Als de Borrelia spirocheet extracellulair aangepakt en verdwenen is en je hebt geen symptomen meer maar ze zijn intracellulair nog wel aanwezig dan is het theoretisch mogelijk dat de symptomen de rest van je leven niet meer terugkomen. 


Maar het is net zo goed mogelijk dat er plotseling opnieuw een uitbraak plaatsvindt van (verergerde) Lyme-symptomen. Het intracellulair behandelingstraject ingaan betekent niet alleen de Borrelia spirocheet definitief uit je lijf verwijderen maar ook gedurende dat traject opnieuw een reeks Herxheimer-reacties doormaken.


Ik heb daarvoor gekozen in overleg met Rogier omdat ik nu eenmaal die vermaledijde spirocheten volledig uit mijn lijf wilde hebben. Dat was weer opnieuw doorbijten. Maar na vijf maanden ben ik in september 2015 aanbeland op 0,025 (intracellulair), de laagste te meten waarde op de Lyme-gradatieschaal. Ik ben ook nu sinds de laatste maand symptoomvrij en ben weer vol levenskracht en energie.

Luisteren naar mijn lichaam bleek ook van belang tijdens het genezingsproces.


Zo had ik bijvoorbeeld sinds de eerste dag dat de Lyme-symptomen er waren geen enkele behoefte meer aan chocola. En zo voelde ik na enkele Herxheimer-reacties plots een haast onweerstaanbare behoefte om extra veel uien, broccoli en appels te willen eten en appelsap te drinken. Op een Duitse site over Borreliose (Lyme) trof ik weken later een artikel aan over Herxheimer-reacties. Daarin stond dat bioflavonoïden een Herxheimer-reactie helpen temperen en dat die bioflavonoïden met name te vinden zijn in onder andere: uien, broccoli, en appels.


Gedurende het jaar dat ik in behandeling was bij Ars Biomedica heb ik ondanks alle voorzorgsmaatregelen en nauwgezette tekencontroles tot vier keer toe (in december 2014, in mei en juli 2015) opnieuw een tekenbeet opgelopen.


Ik ga er van uit dat deze vier teken niet besmet zijn geweest. Er traden geen verergeringen van de symptomen op en de metingen bij Rogier waren elke keer gestaag dalend. Mochten er wel een of meerdere van die teken besmet zijn geweest, dan is óf mijn immuunsysteem intussen zo sterk geworden dat het de Borrelia spirocheet heeft kunnen weerstaan, óf de wekelijkse behandelingen bij Rogier en mijn eigen aanvullende dagelijkse aanpak hebben deze eventuele nieuwe infecties meteen meegenomen.

Naast een jaar lang de wekelijkse behandelingen in Driebergen ben ik op eigen intitiatief tevens doorgegaan met de volgende tien maatregelen:


1) dagelijkse inname van MMS/DMSO (Rogier stimuleerde dat ook)


2) dagelijkse inname van vijf natuurgeneeskundige middelen die Rogier me gaf


3) twee dagen na elke behandeling inname van chlorofyl (eveneens op advies van Rogier) om de toxines als gevolg van de behandeling uit het lichaam te verwijderen


4) dagelijks kokosolie (vanwege het laurinezuur waar spirocheten niet van houden)


5) dagelijkse behandeling met de Diamond Shield Zapper (zelf aangeschaft mini- frequentieapparaat)


6) dagelijkse behandeling met Shivambu (urinetherapie)


7) dagelijkse inname van multivitaminen en vitamine B-complex als aanvulling op vegetarisch eten (ik eet al ruim dertig jaar vegetarisch en drink in al die jaren ook geen koffie en alcohol, soms kruidenthee en ik heb nooit gerookt)


8) een paar maanden inname van kaardebolworteltinctuur


9) in november 2014 heb ik mijn zeven resterende amalgaamvullingen eruit laten halen nadat tot mij doordrong dat spirocheten verzot zijn op het kwik uit eventueel lekkende amalgaamvullingen; toen ik daar achter kwam kon ik het voor me zelf niet meer verantwoorden die amalgaamvullingen te laten zitten


10) begin 2015 heb ik een Kangenapparaat aangeschaft om via dit bijzondere water dagelijks de pH-waarde van mijn lichaam te kunnen optimaliseren.


Dus naast deze maatregelen waren in mijn geval voor het overwinnen van Lyme nodig:
- 475 inname-dagen van bovengenoemde middelen
- 36 behandelingen (ofwel 175 uren aan de apparaten) bij Ars Biomedica. Zo heeft de Lyme die mijn lijf teisterde eindelijk het loodje gelegd.

Ik ben dankbaar dat het me gelukt is de Borrelia spirocheten uit mijn lijf te verwijderen en daarmee Lyme te overwinnen. Ik wil hier ook mijn dank uitspreken aan Rogier en zijn team voor de doorslaggevende rol bij het genezen van Lyme en aan alle mensen (familie en vrienden) die me gesteund hebben gedurende deze soms eindeloos lijkende strijd tegen Lyme.

Ik wens iedereen de vitale expertise van Rogier — met zijn toegewijde assistenten en het hele arsenaal aan apparaten — als bondgenoot in zijn of haar strijd tegen Lyme van harte toe."

| |

"I can get back to writing my book"

Paulette Agnew

Saving my life from critical Lyme disease

Paulette Agnew, oktober 2013 (EN versie)

"A massive thank you to Rogier for saving my life from critical Lyme disease.


Two years ago I was at the end of 11 years of increasingly bad health and rounds of tests proving ‘nothing was wrong with me’. My left arm was paralysyed, the right one starting. Complete brain fog, I couldn’t write a letter, extreme exhaustion, in bed day after day and almost all the other Borellia symptoms. 


When Rogier measured me I had a Lyme count of 40, and through the 5 elements diagnosis, I had about 3 months to live. My life force was so low, I already knew that and had made my Will etc.

I stayed with my friends at the Dutch Dru Yoga centre and they kindly drove me 3 times a week to Rogier for 5-6 hour treatments. It was a long and difficult battle to reclaim my health, immunity, CNS and brain but slowly we did and I believe his extraordinary skill, 20 years of practice and our combined determination brought me through. It took 4 months on this regime to stabilize my health to a point where I could go home to Ireland and begin to put my life back together.

I bought a Doug Coil machine and treated myself at home between 4 monthly visits to Rogier. And employed a whole range of dietary and self-help healing techniques to rebuild all the systems of my body that were destroyed by the Borellia. Two years after that first encounter with Rogier I celebrated good health by going to the Dolomites and climbing 500m hard Via Ferrata and walking for 8 hours at high altitude. Thank you God.


I'm now writing a book about the journey and healing protocols.


If anyone who has been treated by Rogier or who is interested in his work, and would like to be mentioned in the book, please email me. info@druireland.com


Thank you Rogier, my genius friend. You are giving the world hope. 

Mijn leven gered van lyme

Paulette Agnew, oktober 2013 (NL versie)

"Rogier, wat ben ik je enorm dankbaar dat je mijn leven hebt gered van de lyme!


Ik verkeerde in een kritieke fase. Twee jaar geleden kwam een eind aan een periode die elf jaar duurde. In die periode werd mijn gezondheid steeds slechter. Vele tests heb ik ondergaan, ze wezen allemaal uit dat er niets met mij aan de hand was.

Mijn linker arm was verlamd, de rechter vertoonde ook al uitvalverschijnselen. Het was een en al mist in mijn hersenpan. Een brief schrijven was onmogelijk voor me, ik was compleet uitgeput. Mijn dagen bracht ik door in bed. Ik had bijna alle Borrelia symptomen.


Toen Rogier mijn doormat, bedroeg de lyme waarde maarliefst 40! En met de 5 elementen diagnose bleek dat ik nog maar zo’n 3 maanden te leven had. Mijn levenskracht was zo op, dat was helder. Ik had zelfs al mijn testament op laten maken, etc.

Ik logeerde bij mijn vrienden bij het Nederlandse Dru Yoga Centrum. Zij waren zo vriendelijk om mij 3 maal per week naar Rogier te rijden, zodat ik daar telkens een behandeling voor zo’n 5 tot 6 uur kon krijgen. Ik vocht om mijn gezondheid terug te krijgen, mijn immuunsysteem weer sterk te maken, mijn zenuwstelsel en hersenen weer werkend te krijgen.

Het gevecht was lang en heftig, maar langzaam aan lukte het! Ik geloof werkelijk dat de buitengewone vaardigheden van Rogier, zijn 20 jaar lange ervaring in dit werk en onze gezamenlijke vastberadenheid me er uiteindelijk doorheen hebben gesleept.

Na 4 maanden intensieve behandelingen om mijn gezondheid te stabiliseren kwam ik op het punt dat ik weer terug naar mijn thuis in Ierland kon om daar mijn leven weer op te pakken.

Ik kocht daar een doug Coil machine en behandelde mezelf en tussendoor bezocht ik Rogier 4 maal per maand voor een behandeling. Bovendien zette ik een hele serie diëten en zelfheling technieken in om alle systemen in mijn lichaam weer op te bouwen die vernietigd waren door de Borrelia.

Twee jaar na de eerste ontmoeting met Rogier vierde ik mijn goede gezondheid: ik ging naar de Italiaanse Dolomieten, beklom 500 meter Klettersteigen (Via Ferrata in het Italiaans) en liep 8 uur in ijle lucht. Dank U God!

Momenteel ben ik een boek aan het schrijven over de reis en heling protocollen.


Als iemand die al door Rogier behandeld is of geïnteresseerd is in zijn werk en genoemd wil worden in het boek, mail me dan alsjeblieft info@druireland.com


Dank je Rogier, mijn ingenieuze vriend. Jij geeft de wereld hoop.

| |

"Ik kan echt weer 100% werken"

Rob Huijbers

Top of the Bill

Anna

"Na langdurig erg ziek geweest te zijn, met voortdurende koorts, bloedbezinksel van 140 (normale niveau is 5), enorme pijn, een verkeerde diagnose, en een reuma aanval en andere ernstige bijverschijnselen van de ene antibioticakuur na de andere, verklaarde mijn longarts mij ‘genezen’. Ik was uitgeput, uitgehold en vroeg me af ‘waar kan ik naartoe?

Toen een goede vriend voorstelde om naar Rogier te gaan was ik niet uit op direct resultaat, maar bereid om het te proberen. En nu, na enige maanden onder zijn behandeling, kan ik zeggen dat wat Rogier doet en wie hij is, geweldig is.


Toen ik hem ontmoette maakte hij meteen indruk op me. Hij houdt alles en iedereen in zijn praktijk feilloos in de gaten.


Niets ontsnapt aan zijn oog. Ik dacht “dat er nog zo iemand bestaat!” Met zoveel aandacht en precisie, terwijl hij tegelijk zo snel is in spreken en handelen. In het begin dacht ik vaak “bij mijn volgende afspraak neem ik rolschaatsen mee, dan kan ik hem misschien bijhouden!”

Toen ik Rogier wat beter leerde kennen, realiseerde ik me “hij is wat hij doet”. 


Dat kom je niet vaak meer tegen. Hij wijdt zijn leven aan de studie van de mens en zijn gezondheid, in India, in China, als arts, als psycholoog, en heeft zich gespecialiseerd in zijn unieke therapieen, die elkaar versterken en ondersteunen voor een diepgaand resultaat. De laser-therapie heeft mij het meest goed gedaan, maar ik heb ook veel baat bij de zuurstoftherapie en het kristallenbed.


Alles is wetenschappelijk onderlegd, en het werkt. Na drie behandelingen ervoer ik een wonder: ik was mijn pijn kwijt. En, typisch voor Rogier, zei hij “we gaan verder, tot je meer energie hebt dan je ooit hebt gehad en je immuunsysteem weer in balans is”.

De mensen die Rogier assisteren in zijn praktijk zijn aardig en prettig om mee om te gaan.


Dit in combinatie met zijn toewijding, humor, diepe kennis, en directe, praktische aanpak, maakte dat ik me voor honderd procent kon overgeven aan het behandelingsprogramma. Dit is iemand die op een hoog niveau werkt, geen flauwekul najaagt, niet geinteresseerd is in TV-beroemdheid, maar waarmaakt wat hij voorstaat.


Hoe je het wendt of keert, je houdt van die gozer!”

| |

"Bij hoe ik me nu voel denk ik 'goh, wat heb ik me jaren lang zo slecht gevoeld'"

Simone Kernkamp

De ziekte van Lyme op zijn retour

Antoinette

"Ik ben 43 jaar en kamp(te) jaren met veel pijnen in mijn lichaam, voelbaar als zeer diepe gewrichtspijnen. Daarnaast was ik voortdurend moe en had weinig energie in mijn lichaam. Terwijl ik ook onrust ervoer in mijn hoofd.

De doktoren en daardoor ook ik, vermoeden dat de pijn kwam van een vervroegde overgangsperiode en daarnaast door nog een aantal andere factoren die speelden in mijn leven.

Via een vriendin ben ik begin april (2012) in de praktijk van Rogier terecht gekomen. Rogier constateerde dat ik Lyme in mijn systeem had. Ik ben hem zeer dankbaar voor wat er met mij in de tussentijd is gebeurd.

Ik voelde na een aantal behandelingen al effect, ik was minder moe had veel minder pijn. We zijn nu inmiddels drie maanden verder (het vergt geduld om je lichaam te helpen het eigen herstellend vermogen terug te vinden) en ik voel me zo ontzettend goed!! Ik ben bijna pijnvrij, voel me veel energieker (dus minder moe) en heb veel meer rust in mijn hoofd gekregen.

Door middel van de bioresonantie die Rogier uitvoert met daarnaast veelzijdige ondersteunende apparatuur, waarbij ik een duidelijk voorkeur heb voor de CoRe, de Frequentie therapie en de Pulse, is mijn lichaam het zelfherstellende vermogen aan het terug vinden en voel ik me beter dan ooit.

Ik ben Rogier en zijn team daar zeer dankbaar voor, ik dank jullie van harte!"

| |

"I'm clear and focused again"

Erik Core

Ik heb weer energie voor 10

Ineke

"Alleen iemand die zelf chronische Lyme (borrelia) heeft gehad, weet in wat voor diep gat je dan valt. Overal pijn, mist in je hoofd, dubbel zien, uitval, duizeligheid, trillen, stijf, kramp in je spieren, stekende spieren, door je benen zakken, hoofdpijn, altijd koud en uitgeput. Ook een periode veel pijn in de heup, dan weer pijn in de knie, ineens kiespijn.

Een gevoel alsof je gevangen zit in een net dat steeds strakker trekt. Lyme maakt depressief.
De medische wereld gelooft jou niet:


- de borreliatesten geven negatief. Ondanks gemeten borrelia is de diagnose van de huisarts fibromyalgie;
- de reumatoloog kan niets vinden (“Ik wil niets meer over Lyme horen”, zegt zij);
- de bedrijfsarts meent dat het stress is en wil mij doorverwijzen naar een psycholoog.
- collega’s vragen niet hoe het met je gaat, maar of de ziekte nu al officieel is vastgesteld. 


En jij vergeet je broek dicht te doen nadat je naar de wc bent geweest. Of je gaat zonder dat je het merkt met een kiwi in je hand naar bed...

April 2009 meet Rogier borreliose. Waarschijnlijk heb ik dit in 2007 opgelopen. Ik heb toen wel een rood kringetje laten zien aan de huisarts, maar die bleef als onbehandeld in zijn pc staan. Ik had klachten over toenemende reumatische pijnen en hoofdpijn. De huisarts adviseerde om meer ontspanning te nemen. De klachten werden elke dag erger.
Na de diagnose van Rogier ben ik om antibiotica gaan vragen bij de huisarts – en kreeg een maand. Dat hielp kort. Rogier was er niet tegen, het herstel zou sneller gaan en de kans op structurele schade beperken.

Toen begon een lange periode van wekelijkse (later tweewekelijkse) behandelingen bij Rogier. Rogier ontgift, legt intoleranties bloot, bestrijdt pijn, en activeert het immuunsysteem. Het doden van de bacteriën levert na behandelingen dagenlange heftige reacties op.


Na een maand beginnen sommige symptomen af te nemen. Het nachtzweten, de hartkloppingen zijn weg. Na 3 maanden trekt de mist in mijn hoofd op. Het is rond die tijd dat Rogier met fotonentherapie gaat werken, dat helpt goed. Tot augustus hou ik behoorlijk pijn, af en toe een bloedneus, misselijkheid en pijn in mijn milt maar ook dat verdwijnt op den duur allemaal. Mijn haar valt niet meer uit.


In februari 2010 had ik een behoorlijke terugval. Wij vinden uit dat straling stagneert en Rogier werkt hard aan het doorbreken van de blokkade. In mei gaat het weer veel beter, ik loop de avondvierdaagse (10 km)! Moeheid en hoofdpijn blijven nog. Je leert wat slecht en goed werkt bij deze ziekte. Ontspanning, beweging en buitenlucht helpen, alcohol absoluut niet.


Chemische additieven (E-nummers) in voedsel blijken vooral de hoofdpijn op te leveren, ook dat vindt Rogier door metingen. Ze zitten vooral in voedingssupplementen van de homeopathische drogist, die ik jarenlang heb geslikt (!).

De magneten uit Amerika werken voorjaar 2011 het laatste restje vermoeidheid weg. Ik heb weer energie voor 10.


In totaal ben ik maar enkele weken niet naar mijn werk geweest. In 2012 ga ik nog eens in de 3, 4 weken naar Rogier om de allerlaatste restjes eruit te werken. Heb er dan allang geen last meer van, maar het valt wel tegen dat het zolang duurt voordat echt alle borrelia weg is. Het zal meer met mijn drukke leven te maken hebben dan met de behandeling.

Terugkijkend is het een periode van doorzetten geweest, om te blijven geloven in de behandeling. Soms lijk je maanden stil te staan en dan ineens gaat het een stukje beter. Het kost veel geld omdat je lang niet alles terug krijgt van de verzekering. Maar uiteindelijk telt het resultaat: dat je beter bent en je vrolijk voelt.


En daarnaast: de snelle diagnose, de enorme kennis in aanvulling op wat je leest, het feit dat je geen beschadigingen hebt opgelopen en... het warme inlevingsvermogen van Rogier.

Chronische Vermoeidheid & ME

Geheel ontgift terug naar de sportschool


Een man van 35 jaar had al 2 jaar last van sterke vermoeidheid. Huisartsen konden niets vinden, bloedonderzoek liet geen abnormaliteiten zien. Bij testen kwam een verborgen virale infectie aan het licht uit de groep van bunyee virussen. Wij zijn begonnen met wekelijkse bioresonantie therapie.


Na een paar weken werd hier combinatietherapie aan toegevoegd, bestaande uit Multi Wave, Cellcare en Aqua Detox. Na de eerste behandelingen vond een sterke ontgifting plaats wat zich uitte in sterkere vermoeidheid. Na enkele behandelingen met de combinatietherapie begon herstel op te treden.

Enige weken later was de virale belasting volledig verdwenen en de vermoeidheid geheel opgelost. De patiënt gaf aan alweer 5x in de week intensieve fitness te beoefenen in de sportschool. De behandeling is naar alle tevredenheid afgesloten.

Bioresonantie en A.F.T. brengen verbetering


Een vrouw van 53 uit Woerden, functie in de verzorging, sleepte zich al jaren door het leven. Zij had sterke aanvallen van vermoeidheid, moest vaak rusten, voelde zich vaak beroerd en 'niet lekker', 'ziekig', sliep slecht, was vaak duizelig na inspanning, had veel last van eczeem. Ook bij haar werd er klinisch niets gevonden en zij kreeg te horen 'dat ze hier maar mee moest leren leven'.


Zij was helder genoeg om een dergelijke boodschap niet te accepteren en ging verderop zoeken tot zij iets over bioresonantie hoorde.

In oktober kwam deze vrouw bij mij in de praktijk. Biologische testen leverden het beeld op: van een actief C.M.V.-virus, enkele schimmels (candida en mucor) waren actief; slecht functionerende darmen en lever; en duidelijke voedingintoleranties (tarwe, suiker); tevens een belasting van dioxine en benzeenverbindingen. Wij zijn direct begonnen met bioresonantie en A.F.T. Ook zij reageerde vrij snel op de heilzame effecten van de behandeling en na enkele sessies kon ze duidelijke vooruitgang bemerken.


Nu is het augustus en voelt zij zich wederom een stuk beter, hoeft ze niet meer zoveel te rusten en is ze veel minder allergiegevoelig dan voorheen.

Vermoeide huisvrouw krijgt weer zin in nieuw leven


Een huisvrouw van 35 jaar sleepte zich door het leven. Ze was al haar hele leven vermoeid, maar de laatste 6 à 7 jaar was het zo ernstig dat zij met moeite het leven als moeder kon opbrengen. Zij moest heel veel rustenen er kwam niets meer uit haar handen.


Biologische testen leverden het volgende beeld: een stevige schimmelbelasting, een actief pfeiffervirus, voedingintoleranties (melk, suiker en chocolade), verzwakte lever en bijnieren, en een overmaat aan insecticiden en amalgaam. Wij zijn direct begonnen met bioresonantie en acupunctuur. Hier reageerde zij direct goed op. Na iedere behandeling voelde zij haar energie weer een stukje terugkomen en kon zij weer iets meer doen.

Na 8 behandelingen kon ze weer redelijk functioneren en had weer zin in het leven. Rustperiodes waren niet meer nodig en zij besloot een tweede kind erbij te nemen. Om haar hierbij te begeleiden werd een volgend therapiedoel.

Ernstige vermoeidheid wordt langzaam minder


Een 40 jarige vrouw kwam bij mij in behandeling voor ernstige vermoeidheid. De klachten waren al tien jaar geleden begonnen met steeds erger wordende moeheid- en uitputtingsaanvallen. Vaak was de buik opgezet. De laatste 4 jaar was zij invalide en kreeg een W.A.O.-uitkering. Klinisch kon er niets gevonden worden en daardoor werden haar klachten bestempeld als 'psychisch'. Bezoeken aan psychiaters leverden niets op.

Biologische testen leverde het volgende beeld op. Er waren duidelijk enkele parasietsoorten (flukes) actief in haar lichaam met daarbij een stevige schimmelbelasting. Daarbij was er een voedingsallergie ontwikkeld (tarwe en chocolade) en waren er tekorten aan voedingsstoffen te vinden door opnamestoornissen in de darmen.


Darm-, lever- en immuniteit hadden duidelijk te lijden van deze parasitaire belasting. Naar aanleiding van dit beeld begonnen wij met de therapie.


In eerste instantie voelde zij maar een summiere verbetering. Echter na 5 à 6 sessies begon ze iets meer energie te krijgen en kon ze weer enkele uren per dag wat activiteiten ontplooien. Na 10 behandelingen was ze tevreden met het bereikte resultaat en sprak ze af weer contact op te nemen als zij dit nodig achtte.

Stress & Depressie

Verschil tussen vroeger en nu

Jos Piessens

"25 jaar geleden had ik regelmatig last aan de onderrug (sacrale wervels) en was het zelfs even nodig om een wandelstok als steun te gebruiken. Vooral bij een gebogen houding of wanneer ik verkouden was had ik veel last.


Op dit moment: Alleen nog pijn na overdreven toepassing van sport of speciale trillingsoefeningen.

Elke morgen bij het opstaan was mijn linker neusgat verstopt, alsof ik verkouden was
Nu: nog een zeldzame keer.

Hoofdpijn was ook schering en inslag, zeker in stress momenten, of bij veel lezen en administratief werk. Zelfs werden mijn ogen a.h.w. oververhit en moest ik (indien op dat moment mogelijk) koeling aanbrengen. 

Nu: Deze momenten komen nu zelden voor.

Na een tiental behandelingen bij Rogier en daarbij de aangepaste natuurlijke medicijnen (uit planten) is er wel een hele innerlijke verandering en meer rust ontstaan. Van spanning heb ik nog last, maar veel minder. Deze algemene verbeteringen worden behalve door natuurlijke medicijnen, ook met toestellen, welke magnetisme en bepaalde trillingen veroorzaken, te weeg gebracht.

Doch niet dat alleen brengt de oplossing. Je moet echt gaan voor verbetering en genezing van deze oude kwalen. Zo raadde Rogier mij aan om wekelijks drie keer 45 minuten te gaan joggen. Hier moet je zelf moeite en inzet voor doen, wat niet altijd vanzelf gaat.

Vanuit mijn visie als gezondheidstherapeut bekeken, is dit een efficiënte en natuurlijke werkwijze. De kosten maken het in mijn geval noodzakelijk dat er een goede ondersteuning voor de patiënt vanuit een verzekering is. Spijtig dat ik in België voor mezelf daar geen gebruik kan van maken.

Migraine & Hoofdpijn

Ambtenaar na enkele behandelingen klachtenvrij


Een 37-jarige ambtenaar had al meer dan 10 jaar last van sterke hoofdpijn. Deze was continu aanwezig, maar kon onder omstandigheden sterk variëren. De hoofdpijn was erg verergerd na een val op zijn stuitje. Verder had hij last van nierfunctiestoornissen en een te hoge cholesterol, waarvoor hij bij internisten in behandeling was.


Met biologische testen bleek een grote schimmelbelasting, sterke voedingsintoleranties vooral voor suikerproducten en chocolade, littekenweefsel op het staartbotje, een verminderde leverfunctie, een recidiverend pfeiffervirus en een verminderde nierfunctie. Al deze factoren besloten wij consequent aan te pakken.


Al snel voelde Menno een enorme vermindering van pijnklachten tot een volledige klachtenvrij zijn! Ook nier en cholesterolhuishouding bleken tot de verbazing van betrokken internisten te verbeteren, wat tot aanpassen van de benodigde allopatische medicatie kon leiden. Na enkele behandelingen konden we ons therapeutisch contact tot wederzijdse tevredenheid afsluiten.

Halfjaarlijkse tussentijdse controles bevestigden de bestendiging van de behaalde resultaten. Natuurlijk kunnen wij niet iedere hoofdpijnvorm genezen. Vooral als er sterke beschadigingen aan de halswervels zijn, wordt het voor ons moeilijker.

Vrouw tevreden over verdwijnende migraine


Een vrouw van 43 jaar uit Wijk bij Duurstede, op kantoor werkzaam, kwam in de praktijk met hoofdpijnklachten. Zij had al jaren last van continue hoofdpijn, maar de laatste anderhalf jaar werd deze steeds erger. Ook had zij daarbij nog migraineaanvallen die haar thuishielden. Zij had last van een continue druk achter haar ogen, nekpijn en ze zag continu wazig. Zij was altijd erg moe. Haar baarmoeder was enkele jaren geleden verwijderd.

Bij zorgvuldig causaal en op belastingen testen, kwamen we tot het volgende beeld. Sterk vervuilde darmen en een te zwak werkende lever, met een hoge schimmelbelasting; stagnatie en littekenvorming in het bekkengebied door de operatie; een te hoge mate van benzeen, bepaalde insecticiden en amalgaam; sterke voedingsintoleranties op kaas, tomaat en bepaalde graansoorten; een recidiverend hepatitis-en griepvirus; afwijkingen in de nekwervels en sterke belasting van ooit ontvangen vaccinaties (o.a. Dktp).


Ook bij haar besloten we tot een multicausale aanpak, beginnend met een grondige reiniging van darmen, lever, lymfe en onderhuids bindweefsel. Daarna versterkten we de betroffen orgaanfuncties. Weer verderop in de therapie begonnen wij met het wegwerken van schimmels, zware metalen en het hepatitis- en griepvirus.


Weer verderop in de therapie pakten wij de voedingsintoleranties aan; behandelden we de stagnaties in het bekkengebied en verminderden wij de belasting van vaccinaties. Behandelingen vonden drie- tot vierwekelijks plaats. 


De vrouw reageerde goed op de therapie. Ze begon zich al snel beter te voelen, de hoofdpijn werd steeds minder, de migraine verdween. Zij voelde zich fitter en helder in haar hoofd.


Nu heeft ze nog nauwelijks hoofdpijn, die krijgt zij alleen als ze zeer sterk zondigt met kaas. Ze is blij en tevreden, dat ze ooit met biologische geneeswijze heeft laten behandelen.

Psychische Aandoeningen

Vrouw kan antipsychotica afbouwen


Een vrouw van 33 jaar had onlangs haar derde psychose gehad. De psychoses waren behandeld met een batterij aan psychofarmaca waarvan ze er nog enkele langdurig moest innemen. Na opname was zij weer thuis, maar het leven vond ze moeilijk en angstig. Zij voelde zich vaak erg depressief en in een diep dal zitten.

Wij begonnen stap voor stap het lichaam aan te sterken, te ontgiften, voedingsintoleranties


Ze kwam bij mij in therapie. Met B.F.D.- testen vond ik een sterke mucotische belasting; een hoge voedingsintolerantie op tarwe; een belasting van enkele neurotoxische stoffen; een verzwakte lever- en darmfunctie en een hormonale disbalans. Wij besloten te behandelen met bioresonantie en acupunctuur. De behandelingen geschiedden om de maand. Wij begonnen stap voor stap het lichaam aan te sterken, te ontgiften, voedingsintoleranties aan te pakken en te behandelen met de psychologische programma’s. Marien ging zich langzamerhand beter voelen, hoewel zij in december nog een terugval had. Zij kon haar medicatie van haar psychiater afbouwen, op een na.

Depressies en angsten waren verdwenen


In de lente voelde zij zich steeds beter, stabieler en rustiger. Depressies en angsten waren verdwenen, ze werkte weer met plezier. In juni testte ik geen intoleranties en schimmelbelasting meer en we konden ons therapeutisch contact met wederzijdse tevredenheid afsluiten.

Opluchtende huilbui kondigt einde migraine aan


Victor P. is 49 jaar en woont in Driebergen. Victor had al jaren heftige migraine, die onder omstandigheden zijn leven sterk vergalde. Niets hielp, totdat hij met bioresonantie en acupunctuur begon. Wij behandelden allergieën, lever en darmfunctie etc. en alles werd al beter.

Migraine kwam steeds minder voor, maar bij psychische druk kwamen klachten in alle hevigheid weer terug. Victor had al intensieve psychische begeleiding en had op dit gebied de nodige vooruitgang geboekt. Wij besloten tot een psychische aanpak met bioresonantie.


Tijdens deze behandeling schoten de tranen hem in de ogen en er volgde een huilbui van een half uur. Hij herinnerde zich hierbij allerlei voorvallen uit zijn kindertijd die hij vergeten was in relatie met het thema waarmee hij met zijn psychologe worstelde.


Victor heeft dit als een grote opluchting ervaren en zijn migraine was sindsdien verdwenen.

Auto-immuunziekten

Ziekte van Bechterew

Marcel V. - Gavere (België)

"Op een griepje na, was ik nog nooit ziek geweest. Ik werkte op exotische vakantiebestemmingen, gidste op de mooiste plaatsen en elke dag was een nieuwe ontdekking. Kortom het leven lachte me toe, totdat ik in het voorjaar van 2004 op een dag wakker werd met een stijve nek.....

Begin 2005 viel het verdict: "Als ik u was, zou ik niet meer naar het buitenland vertrekken". Met deze zin maakte het afdelingshoofd reumatologie zowel letterlijk als figuurlijk een einde aan mijn dynamisch bestaan toen er bij mij Spondylitis Ankylosans, oftewel de Ziekte van Bechterew gediagnosticeerd werd.

De evolutie van deze auto-immuunziekte kon wel afgeremd worden door een nieuw product. Genezen zou ik niet, maar mijn 'levenskwaliteit' zou er wel op verbeteren als ik om de acht weken aan een baxter kwam liggen. Ik paste mijn leven aan. Het ziekenhuis werd een vertrouwde plaats. Zelf bleef ik er desondanks in geloven dat ik op een dag zou genezen.

Na verloop van tijd kreeg ik last van een heleboel bijwerkingen, zoals pijnlijke knieën, gezwollen enkels en andere gewrichtsproblemen; de ene keer werden er vochtpuncties gedaan, de andere keer werd even gewacht tot na de volgende baxter, dan weer een operatie. Nooit werd er een oorzaak gevonden en telkens vertelde de behandelende chirurg of arts dat dit een bijwerking was van die baxter die ik toegediend kreeg.

Eind vorig jaar, toen het weer tijd was voor mijn baxter, concludeerde een vervangend reumatoloog dat die baxter ondertussen eigenlijk wel uitgewerkt was. Volgens hem had ik het na bijna acht jaar toch nog lang volgehouden met dat product. Hij vertelde me dat de meeste patiënten na zo'n vier à vijf jaar overschakelen naar een sterker spul.

Een kort rekensommetje leerde me dat me dat ik me dan nog aan minstens 7 zwaardere medicijnen mocht verwachten tot mijn einde.

Tenminste dat hoopte ik, als ik met al die chemische rommel in mijn lijf de 70 mocht halen. Ik was net 36 geworden en voelde me toch iets te jong om mijn leven zo maar op te geven aan chemische ontstekingsremmers en alfa-blokkers.


Toegegeven, echt vrolijk werd ik niet van dit nieuws. Mijn vader stelde me voor aan Drs. Rogier Zwijsen. Met zijn immer aanstekelijke optimisme zei hij vrolijk: "Oh, dat lossen we wel eventjes op".

Na een rit van bijna 250km kwam ik - nu bijna vier maanden geleden - voor het eerst in de natuurgeneeskundige praktijk van Rogier. Eerst werd ik helemaal gescand en werden allerlei gegevens verwerkt in de computer. Rogier zette me aan allerlei sensoren, en liet me aan verschillende apparaten zitten. Voor het eerst kreeg ik in al die jaren een plausibele uitleg, wat die ziekte nu eigenlijk veroorzaakt had. Met andere woorden, welke parasieten en bacteriën er verantwoordelijk waren voor de ontwikkeling en de uiteindelijke manifestatie van de ziekte. Rogier begrootte zeven à acht sessies.

Inmiddels ben ik vijf keer bij Rogier geweest. De medicijnen die Rogier me voorschreef, heb ik correct ingenomen en ik heb mijn eetgewoonten aangepast. Ongelooflijk maar waar: na vijf sessies kan ik mijn nek weer pijnloos bewegen. Ondanks enkele wervels die door de ziekte vergroeid zijn, beweeg ik veel soepeler, waardoor uiteindelijk mijn zelfbeeld weer versterkt is. Ook mijn ontstekingspijnen zijn - na bijna acht jaar - volledig verdwenen.

Terwijl ik dit schrijf heb ik al twee baxtersessies overgeslagen en voel me beter dan ooit tevoren. Bedankt, Rogier, bedankt!"

Ziekte van Crohn

Danielle Simons, Laren

"Mijn zoon heeft de ziekte van Crohn en ik ben ontzettend dankbaar dat Rogier Zwijssen hem herhaaldelijk met succes heeft kunnen behandelen met een combinatie van zijn apparatuur, waardoor we nu verschillende malen een verergering hebben kunnen voorkomen.


De activiteit van de ontsteking neemt als gevolg van de behandelingen duidelijk en met meetapparatuur aantoonbaar af, het kind knapt ook vrijwel meteen een stukje op na elke behandeling en het is zelfs zo, dat twee tot drie intensieve en langdurige behandelingen kort na elkaar een beginnende terugval kunnen stoppen.


Ook heeft Rogier enkele malen op afstand gewerkt met de quantum-technologie en – hoewel dit moeilijk te bewijzen is – ik heb mijn zoon daardoor zien opknappen in die zin, dat hij na een nacht dat deze apparatuur voor hem draaide, hij de volgende dag rustiger en met minder klachten wakker werd.


Bij mijn zoon speelt stress zeker een rol, waardoor de ziekte lange tijd sluimerde, maar de behandelingen bij Rogier hebben steeds erger weten te voorkomen zodat bij ons een gevoel van vertrouwen is ontstaan. En dat is heel veel waard."

Longen & KNO

Betere immuniteit leidt tot minder longontsteking

Anna

"Ik ben een vrouw van 47 jaar en heb al meer dan tien jaar last van bronchiën extasieën. Elk jaar loop ik ongeveer tien longontstekingen op, waardoor soms ziekenhuisopname nodig is. Andere keren moet ik thuis bedrust houden met een zware antibiotica kuur. Avalox is het enige antibioticum dat nu nog enigszins werkt, maar die heeft bijwerkingen waar ik ook niet op zit te wachten, zoals gezichtsverlies.

Door al dat littekenweefsel wat door de vele ontstekingen is ontstaan, is de kwaliteit van mijn beide longen erg achteruit gegaan. Ik merkte dat ik steeds gevoeliger werd voor rook en koude lucht. Als ik keelpijn had dan wist ik dat de kans groot was dat er weer een longontsteking aankwam. Ik ben onder behandeling van dr. Van Kessel in het Antonius Ziekenhuis, afdeling speciale longziekten. Mijn prognose was niet goed; misschien dat er stukken long geamputeerd moesten worden, want de kwaliteit van mijn leven ging wel erg achteruit. Met zes opgroeiende kinderen had ik ook niet de mogelijkheid om elke ontsteking goed uit te zieken, dus eigenlijk zat ik in een vicieuze cirkel.


Rogier hoorde mijn verhaal aan en kwam er al snel achter dat mijn immuunsysteem behoorlijk op zijn kop lag.


Ik had last van bepaalde allergieën; zoals allergie voor melk, kaas, en schimmels. Daar was ik helemaal niet van op de hoogte. Hierdoor werd elke dag mijn weerstand behoorlijk overbelast en dat terwijl mijn weerstand al erg slecht was.

Rogier heeft een behandelplan gemaakt:
- hij zag dat mijn longen erg verzwakt zijn, dus is hij begonnen mij te behandelen voor mijn allergieën en gerichte behandelingen op mijn longen;
- de door de jaren heen in het lichaam opgestapelde ‘milieuvervuilingen' (dioxine, zware metalen et cetera) wilde Rogier zo snel mogelijk opruimen;
- herstellen van mijn immuunsysteem.


Ik ben nu ongeveer 5 maanden bezig. De eerste maand kwam ik twee keer per week bij Rogier, nu nog één keer per week en de bedoeling is dat we dat gaan afbouwen.

Ik moet zeggen dat ik al een hele verbetering merk. Mijn uithoudingsvermogen is beter geworden en ik ben afgelopen 5 maanden nog niet een keer ziek geweest. Andere jaren had ik met deze koude maanden al lang weer een longontsteking opgelopen. Ik eet nog steeds geen kaas of ‘schimmels’ en gebruik geen melkproducten, dus ik weet niet in hoeverre mijn allergieën aan het verbeteren zijn.

Ik merk gewoon dat elke behandeling me weer meer energie geeft, ik doorloop dan ook wel alle behandelingen, van lamp tot voetenbad. Ik ben met elk consult en behandeling wel twee uur zoet, maar ik heb het er voor over, omdat ik me beter voel. Door de behandeling lijkt het wel alsof ik andere pijnen erbij krijg in plaats van de pijn in mijn longen. Ik heb een tijd erge keelpijn gehad en daarna weer erge buikpijn. Rogier behandelt dan de pijnplekken en dan is het na een of twee behandelingen weer over. Het lijkt wel of 'oude' kwaaltjes, die ik ook ooit gehad heb, nu naar voren komen. Waarschijnlijk hebben ze nu eindelijk de ruimte om ook behandeld te worden.

Kortom: ik ben heel enthousiast over deze complexe methode. Je moet maar niet proberen te begrijpen wat Rogier allemaal bij je doet, want je hoeft het helemaal niet te begrijpen. Je voelt aan je lichaam wel dat het helpt.


Behandeling benauwde puber geeft lucht

Een 14-jarige scholier was al sinds zijn geboorte benauwd. Hij heeft zijn hele leven continu bronchitis en verkoudheden gehad. Hij was nu weer maanden aan het hoesten. De jongen had (te) veel antibiotica gehad van de huisarts en internist.

De jongen kwam in februari bij me in behandeling. Biologische testen wees op een koemelkallergie. Tevens vond ik enkele bacteriën en virussen in zijn longen. Een sterke belasting van vaccinaties en antibiotica verergerde het beeld. Erik reageerde goed op de therapieën.


Nu na 7 á 8 sessies lijken de klachten sterk gereduceerd. Maar allergiegevoeligheid is nu (augustus) nog iets te hoog. Na enkele maanden zal hij waarschijnlijk klachtenvrij kunnen zijn. Hij is erg gelukkig met de al bereikte verbetering van welzijn.

Natuurlijk kunnen we niet iedere vorm van longklachten genezen. Alles is sterk afhankelijk hoe het lichaam reageert op de biologische aansturing, die je het lichaam binnenbrengt.


Is er door jarenlange ziekte, ontstekingen en littekenvorming (bijvoorbeeld bij bepaalde emfysemen) een te grote mate van beschadiging van longblaasjes en weefsel zal biologisch in werken maar ten dele kunnen werken.

Reuma & Fibromyalgie

Reuma klachten dragelijker

A. Hornes

"In 1995 kwam ik voor het eerst bij Rogier Zwijsen. Ik heb het adres via vrienden en ik heb al 33 jaar reuma. Jaren ben ik behandeld in het reguliere circuit en heb ik medicijnen en injecties gehad.


Ik weet dat deze ziekte in dit stadium niet te genezen is, maar ik ben bij Rogier gekomen om me toch fitter en vitaler te voelen, want ik was behoorlijk uitgeput.

Tussen 1995- 2003 ben ik bij Rogier geweest, ongeveer drie keer in de vijf weken, maar hij had toen nog niet zo veel behandelapparaten.


Later ben ik heel erg ziek geworden. Ik had hartritmestoornissen door een bacteriële infectie en door de reuma heel veel pijn. Daardoor kon ik ook niet meer naar Driebergen.

In juni 2008 besloot ik toch weer naar Rogier te gaan, hij zou me zeker kunnen helpen, want de vorige keer hielp het ook. Rogier besloot mijn lever te stimuleren en ik bij elke behandeling gebruikte Rogier alle apparaten zoals de lampen en het voetenbad. Ik kom één keer in de zes weken en ik voel me veel vitaler. In het ziekenhuis hebben ze mijn bloedbezinking gemeten en die is nu maar 4 en mijn lever functioneert weer goed.

Wat ik zelf wel elke keer doe is na elke behandeling heel veel water drinken, om alle afvalstoffen uit mijn lichaam te krijgen. Ik eet die dag ook helemaal niets, om mijn lichaam niet te veel te belasten. Maar dat doet niet elke patiënt, Rogier laat je daarin vrij. Hij adviseert soms wel om een darmreiniging of leverreiniging te doen. Dat mag je zelf beslissen en je bent zelf verantwoordelijk of je het doet. Maar voor mij voelt het gewoon goed om die dag niets te eten.

Ik ben erg enthousiast over de behandelingen en zie die als een aanvullend middel om mijn reuma draaglijker te maken."

Vrouw met whiplash klachten

Een vrouw van 37 jaar kampte al jaren met een steeds erger wordende whiplash. Toen zij voor het eerst in de praktijk kwam, voelde zij zich duizelig, ongeconcentreerd, had uitstraalpijnen naar de arm en sensibiliteitsstoornissen. Zij kon haar werk maar parttime doen en was vaak moe. Biologisch onderzoek wees uit dat er in het diencephalon en in ligamenten van enkele nekwervels microtraumata en kleine littekentjes aanwezig waren. Verder vond ik wat afwijkingen in de doorbloeding. Zij reageerde wonderbaarlijk goed na bioresonantie en kon niet geloven dat het al heel snel zo goed kon gaan, na toch redelijk veel andere hulpverleners te hebben bezocht.

Na 5 sessies met tussenpozen van drie weken mochten we ons therapeutisch contact succesvol afsluiten.

Vermeende bekkeninstabiliteit

Een vrouw van 36 jaar kampte al enkele jaren met ernstige lumbago (= onderrugpijn) met uitstraalpijnen naar haar linkervoet (ischialgieën). Zij heeft daar uitval van sensibiliteit. Zij kreeg het label 'bekkeninstabiliteit' opgeplakt. Daarbij had zij nog een whiplash van een ongeluk enkele jaren ervoor.


Deze vrouw had een hele batterij hulpverleners mogen aflopen, van reumatoloog naar fysiotherapeut naar osteopaath naar chiropractor. Biologische testen toonde een duidelijke bindweefselverzwakking aan, met een bacteriële infectie van ligamenten en een mucotische belasting van de darmen.

Al snel voelde de vrouw verbetering van klachten en lijkt er nu een progressief verbeterend beeld te ontstaan.

Liever geen interne barometer

Een 47-jarige Rotterdamse had al jaren sterke reumatische ontstekingen over haar hele lichaam; hoofdzakelijk in de knieën, schouders, enkels. Haar klachten reageerden sterk op de luchtvochtigheid; de interne barometer. De pijnen waren heel sterk en continu aanwezig. De klachten waren ontstaan na enkele heftige griepinfecties.

Met biologische testen was het griepvirus nog steeds pathogeen uit te testen, maar was hierbij uitlokkend en niet direct oorzakelijk. Verder waren er duidelijk immuunafwijkingen, hormonale disbalans, een duidelijke suiker en chocoladeallergie en een sterke milieubelasting van dioxines en chloorwaterstoffen. We kozen voor een tweemaandelijkse behandeling, met een sterk detoxificerend karakter. In loop der tijd verdwenen de ontstekingen en verplaatsten de pijnen zich meer naar de spieren.

De laatste maanden is ze veel fitter, voelt ze zich beter, kan zich meer en beter bewegen, maar blijft nog pijn houden aan haar knieën. Misschien kan die pijn ook nog eens verdwijnen.

Vrouw met wisselende gewrichtspijnen

Een vrouw van 42 jaar uit Vlijmen kwam in de praktijk. Zij had overal over het hele lichaam, in spieren en gewrichten, constant wisselende pijnen, die zich meestal op bepaalde gewrichten concentreerde. Zij hield zich op de been met pijnstillers. De vrouw wist dat bepaalde voedingsstoffen heel direct de pijnen verergerden. De pijnen bestonden al haar hele leven, maar de laatste jaren waren ze sterk verergerd.

Met biologisch testen vonden we een sterke darmdysbiose, sterke schimmelbelasting en een hele lijst voedingsallergenen en intoleranties. Daarbij werden ook bepaalde milieutoxinen (dioxine, PCB’s en amalgaam) heel duidelijk aangetoond. Verder was de lever verzwakt en waren er hormonale en specifieke immuunstoringen.


We besloten consequent bovenstaande oorzakelijke factoren weg te werken met bioresonantie en het geheel met acupunctuur en later A.F.T. te ondersteunen. Uit kostenbesparende overwegingen behandelden we maandelijks. Langzamerhand, na enige verergeringen na behandelingen, zakte de pijn steeds verder weg en had ze nauwelijks nog klachten. Voedingsintoleranties verdwenen steeds meer; evenals de schimmels en toxische stoffen.

Ze voelt zich fit en is blij met de goede behandeling.

Reumaklachten in zes weken weg

Een 31-jarige vrouw uit Winterswijk kwam bij ons in de praktijk. Ze had reumatische, warme plekken in haar liezen, benen, enkels, vooral aan de rechterkant. Verder klaagde ze vaak over nek en hoofdpijn. Met vochtig weer en rondom haar menstruatie werden de klachten erger.


De klachten waren duidelijk erger geworden na haar eerste zwangerschap. Reumatologisch onderzoek wees op een positieve reumafactor. Door de reumatoloog was ze met pijnstillers naar huis gestuurd. Biologisch onderzoek wees op een chronische amandelontsteking en enkele tandwortelontstekingen, een hormonale disbalans; sterke voedingintolerantie op chocolade en enkele immuunafwijkingen.

Al na één behandeling voelde ze minder pijn. Deze verbetering zette zich door en we konden na 6 behandelingen de therapie staken, doordat pijnen blijvend verdwenen waren. Bij reumatologisch onderzoek kon ook geen reumafactor meer gevonden worden.

Een nagenoeg pijnvrij leven is mogelijk

Annomniem

"Na een jaar van heftige, acuut opkomende en wegtrekkende gewrichtspijn gaf de reumatoloog na uitgebreid onderzoek dan echt de diagnose: klassieke reuma. 


Een half uur later stond ik buiten de onderzoekskamer met drie recepten: een hele nare pil om mijn immuunsysteem (althans dat wat daar nog van over was) plat te leggen en een maagbeschermer hiervoor. Daarnaast een middel dat nodig was om een ongewenst tekort van een lichaamsstof, dat zou ontstaan door eerder genoemde middelen, aan te vullen. Gelukkig doen ze bijsluiters bij het vergif. Dit was dus niet mijn weg.

Via via kwam ik in contact met Rogier Zwijsen, hij legde me uit dat onder andere niet onderkende intolerantie voor bepaalde voedingsstoffen na jaren kan resulteren in een uitgeput immuunsysteem. Dit kan vervolgens – in geval van reuma – tegendraadse gedragingen gaan vertonen zoals nodeloos reacties op gang brengen waardoor er beschadigende ontstekingen in gewrichten ontstaan.

Wat stond ons te doen. Vooronderzoek: de door de jaren heen in het lichaam opgestapelde ‘milieu vervuilingen’ (dioxine, zware metalen etc.) zo snel mogelijk opruimen. Een lijst opstellen van stoffen waarvoor ik intolerant ben. Na een uitgebreide test kwamen daar onder meer gluten en tarwe uit. Het moe gestreden immuunsysteem herstellen waarbij organen die ‘vervuild‘ (schimmels, parasieten, bacteriën et cetera) zijn geraakt in de strijd, door middel van bioresonantie herinnerd worden aan hun oorspronkelijke trillingsniveau/frequenties en werking.

Rogier heeft in de afgelopen periode (ruim twee jaar) tijdens mijn tweewekelijkse bezoek de bioresonantietherapie op mij toegepast. Tussentijdse heeft hij steeds gecheckt op de nog aanwezige boosdoeners zoals schimmels, latente virussen en parasieten. De behandeling was ook gericht op het opeenvolgend verwijderen van deze ziekmakers.
Eigenlijk vanaf de eerste maand merkte ik al verbetering. Minder gewrichtsontstekingen, minder pijn. Ik ben gestopt met de reguliere reuma pijnstillers. Heel geleidelijk nam de ontstekingsfrequentie, en de heftigheid daarvan, af. Het was eigenlijk steeds één stap vooruit, één stap stil staan en dat gedurende die ruim twee jaar.

Op dit moment ben ik naar mijn eigen idee stabiel. Dit betekent dat ik op één polsgewricht na geen (chronische) ontstekingspijn meer heb. Wel heb ik af en toe verdikkingen vooral bij mijn enkels. Dit doet geen pijn maar is door de daarmee gepaard gaande stramheid wel lastig. De vlammende pijnen die ik had in mijn schouders, knieën, handen, bekken, voeten en ellebogen vóór mijn bezoeken aan Rogier, zijn weggegaan en weggebleven.

Daar waar ik vroeger ‘goede' en 'slechte’ dagen had, heb ik nu alleen nog ‘goede’ dagen. Slechte dagen zijn te voorspellen, dit zijn de dagen na een tarwe- of glutenrijke maaltijd zoals pizza, kaasfondue en pasta (maar ook na een gewone boterham, zoutje, koekje). Een paar keer nog heb ik me laten verleiden. Ik weet nu wat het voor de volgende dag betekent en dat is het me niet meer waard. Gewoon brood heb ik vervangen door roggebrood en roggecrackers. De pasta die ik af en toe nog eet is uit maïs gemaakt en de koekjes bevatten geen gluten meer.

Het feit dat ik niet dat afschuwelijke reumamedicijnen slik en heb geslikt, maar dat ik een heel andere weg in ben gegaan, geeft me een buitengewoon goed gevoel. Het blijkt mogelijk om de ellendige verschijnselen die horen bij reuma met bioresonantiebehandelingen, kruidenpreparaten en een aangepast dieet tot een minimum terug te brengen. Zodanig dat een nagenoeg pijnvrij leven, in mijn geval zonder medicijnen, mogelijk is.

Nieren & Blaas

Eind aan chronische blaasontsteking

Een vrouw van 72 jaar uit Zeist had al jaren last van terugkomende blaasontstekingen. Van de huisarts kreeg zij de ene antibioticakuur na de andere. Nu wilde zij wel eens iets anders proberen. 


Zij kwam bij mij in therapie. Ik testte een recidiverende staphylococcen-infectie in de blaas en een allergische gevoeligheid voor kaas en tomaat. Deze werden behandeld met bioresonantie, acupunctuur en kruiden. De vrouw voelde meteen het weldadig effect van de behandelingen en heeft sinds die tijd geen last meer van blaasontstekingen.

Nierbehandeling maakt internist nieuwsgierig

Een man uit Zeist van 40 jaar, is al jaren onder behandeling voor een verminderde nierfunctie bij de internist. Deze houdt zijn kreatinine onder controle en geeft hiervoor medicijnen.


De man was bij mij voor andere klachten, maar wilde de nieren ook behandeld hebben. De nierfunctietest toonde enkele verborgen bacteriën in het urogenitaal gebied en een allergische gevoeligheid. Deze werden met bioresonantie en acupunctuur aangepakt.

Na enkele behandelingen vertelde de man dat de internist verbaasd was over de bloeduitslag en dat hij de medicatie voor zijn nieren kon verminderen. Ook wilde de internist wel eens weten welke therapie voor de nieren gebruikt was. De verbetering van de nieren zette zich door.

Bioresonantie in de strijd tegen nierstenen 

Een vrouw van 48 jaar, had al jaren last van recidiverende nierstenen. Zij was er al een paar keer voor behandeld in Rotterdam, maar toch kwamen ze na enkele jaren weer terug.


Zij kwam bij mij in behandeling. Met B.F.D.- testen constateerden wij enkele stofwisselingsstoornissen aan de nieren. Deze behandelden wij direct met bioresonantie. Na enkele behandelingen waren ze niet meer terug te vinden.


Ria voelt zich nu kiplekker. De verwachting is dat de nierstenen niet meer terugkomen.

Maag & Darm

Na 20 jaar nu geen Colitis ulcerosa meer

Een 40-jarige Amsterdamse had al 20 jaar last van een klinisch geconstateerde Colitis ulcerosa, waar ze ook medicijnen voor innam. De ontstekingen en zweren in haar darmen beletten haar in haar dagelijks leven sterk doordat ze opgezet, pijnlijk en krampend aanvoelden. Deze vrouw was vaak moe en had een beperkte energie.

Zij kwam mij bij in therapie en zorgvuldig biologisch testen bracht het volgende in het beeld. Er was duidelijk spraken van een actieve darmbacterie en twee soorten darmparasieten. Belastend waren vervolgens enkele schimmels en duidelijke voedingsintoleranties. Voorgaande vaccinaties bleken een bodem voor het ontstaan van de ziekte te vormen. Naar aanleiding van deze gegevens zijn wij gaan behandelen.


De eerste behandelingen leken subjectief geen verbetering te geven, maar na enkele sessies doorzetten, voelde ze eerst licht, daarna duidelijke verbeteringen in de darmconditie ontstaan. Ik behandelde haar maandelijks. De geteste en ziekteactiverende voedingsstoffen (tarwe o.a.) kon ze gemakkelijk laten staan. Het ziektebeeld verbeterde zich duidelijk, al moet gezegd worden dat er tussendoor een duidelijke dip aanwezig is geweest (van psychische oorsprong).


Na 8 tot 10 behandelingen was ze klachtenvrij en kon ze in overleg haar medicijnen laten staan. Check-up leverde de bestendiging van de verbetering.

Amersfoortse krijgt weer energie

Een 60-jarige vrouw uit Amersfoort, had haar hele leven al vermoeidheidsklachten en last van winderigheid en een opgezette buik. Zij sleepte zich, zo ver ze zich kon herinneren, al sinds haar jeugd door het leven en gebruikte allerlei hulpmiddeltjes voor haar darmen. Regulier was niets gevonden, 'dus was er ook niets aan de hand'. Zij kwam in februari bij mij onder behandeling.

Met biologisch onderzoek kwam een sterke schimmelbelasting en voedingintolerantie aan het licht. Bovendien vond ik twee parasieten en een sterke lichaamsverzuring. Bepaalde darmtoxinen waren in te hoge mate aanwezig. De leverfunctie bleek overbelast te zijn. Wij besloten tot een integrale aanpak.


We zetten bioresonantie en laseracupunctuur in. Al snel merkte de Amersfoortse vrouw duidelijke verbeteringen in haar conditie. Ze kreeg energie, die ze in haar beleven nooit gehad had, kon weer genieten van het leven en had minder last van haar darmen. De ingezette verbetering zette zich progressief door wel met een dip tussendoor.

Na 6 tot 8 behandelingen, het was inmiddels oktober, meldde zij een dermate verbetering van welbevinden en gezondheid dat verdere behandelingen niet meer nodig waren.

An na zes sessies klachtenvrij

An is een vrouw van 65 jaar en leed al meer dan 30 jaar aan darmklachten. De darmen waren continu opgezet, pijnlijk en winderig en opgeblazen. Ze was continu moe en had ook weinig zin veel dingen te ondernemen. Ze kwam november 2006 in therapie. Onderzoek bij een internist had niets opgeleverd en klachten werden 'psychisch' genoemd.

Zorgvuldig biologisch onderzoek bracht een sterke schimmelbelasting en een verborgen voedingintolerantie aan het licht. Deze werden direct goed behandeld met bioresonantie. Meteen na de eerste behandeling meldde An een spectaculaire verbetering van welbevinden en verbetering van darmwerking. We behandelden om de maand/anderhalve maand.


De verbeteringen zetten zich door en na 6 sessies was ze klachtenvrij. Na een check-up in de zomer van 2007 werd de verbetering zowel biologisch als subjectief bevestigd.

Spastische darm niet psychisch

Een 41-jarige man, werkzaam als commercieel vertegenwoordiger, leed al jaren aan een zogenaamde spastische darm. Bij het eten van verschillende soorten voedsel kreeg hij pijnaanvallen en krampen in de darmen, hartkloppingen en steken in de lever. Hij voelde zich continu moe en uitgeput en kon al langere tijd hierdoor niet meer werken. Internistisch onderzoek leverde geen kenbare darmafwijkingen op; bloedonderzoek gaf sterk afwijkende leverwaarden en eiwitten. Volgens de internisten waren de klachten “psychisch”.

Zorgvuldig biologisch testen gaf een beeld van aanwezige parasieten, schimmels en talrijke voedingsintoleranties zowel in de lever als darmen. Verder testen talrijke darmtoxinen en bepaalde zware metalen erg hoog. Wij zijn in overeenstemming met de bevindingen gestart met de behandeling. De man voelde zich al na één behandeling een stuk beter en fitter en had al minder last van zijn klachten. De verbeteringen zetten zich snel door en na 5 behandelingen voelde hij zich genezen en klachtenvrij.


Een follow-up na 2 maanden bevestigde zowel subjectief als met de testen het permanente karakter van de verbeteringen. Hij kon na jaren weer normaal functioneren.

Hart & Vaten

Man met ruim twintig jaar hartklachten

Gerard, een ex-gemeenteambtenaar van 56 jaar uit Breukelen, had al meer dan 20 jaar hartklachten, angina pectoris en klinisch kenbare klepafwijkingen. Hiervoor had hij al enkele operaties ondergaan. In de anamnese komt ook kanker voor, die indertijd zowel klinisch als biologisch succesvol behandeld was. Verder had hij last van een galsteen. Gerard voelde zich vaak moe na een beetje inspanning.

Zorgvuldig biologisch testen leverde de volgende bevindingen op: een sterke belasting van toxinen uit de darmen; een hoge mate van benzeen, PAK’s, amalgaam en insecticiden; een recidiverende ontsteking van de tonsillen; een verminderde hart en leverfunctie; een hormonale disbalans en verder enkele zeldzame parasieten verergerden het beeld. Wij besloten de betreffende factoren opeenvolgend aan te pakken, en dit maandelijks te doen, gezien verschillende omstandigheden.

Gerard kon al snel na enkele behandelingen merken, dat hij zich fitter ging voelen, op een dag meer aan kon, verder kon lopen en zich vooral psychisch een stuk beter ging voelen. Wij zien elkaar nog steeds en zien onze behandelingen als groot blijvend onderhoud.


Hij is blij met deze biologische therapie begonnen te zijn en in een betere kwaliteit van leven te kunnen genieten van kinderen en kleinkinderen.


Hans na tien behandelingen klachtenvrij

Hans de K. uit Doorn had al 4 jaar heftige kramppijnen in de borst, duizeligheid erbij en hartkloppingen, die zomaar ontstonden en weer weggingen. Hans was 60 jaar en door zijn klachten werkte hij parttime.


Zorgvuldig cardiologisch onderzoek in verschillende ziekenhuizen leverde niets op. Via de huisarts gebruikte Hans verschillende medicijnen. Hij kwam bij mij in therapie. Biologisch onderzoek toonde een bovengemiddelde arteriosclerose, een verminderde hartfunctie, sterke allergisch reactie op tarwe en bepaalde andere graanproducten, een bovengemiddelde mucotische belasting en een verborgen chronische tonsillitis.


Al deze factoren hebben wij specifiek behandeld met bioresonantie, A.F.T. en lichttherapie. Al na één behandeling voelde Hans een sterke verbetering en minder klachten, die in de loop der behandelingen steeds minder werden. Behandelingen waren eerst tweewekelijks en later maandelijks.

Vrouw voelt zich herboren

Een vrouw uit Eindhoven had al jaren klachten van vermoeidheid, drukgevoel in het hoofd en een hoge bloeddruk. Zij was 42 jaar en wilde toch wat meer van het leven genieten. Zij had twee jaar hiervoor op de hartbewaking gezeten; zij had op verschillende momenten namelijk vaak plotseling hartkloppingen. De cardioloog kon verder niets vinden. Van de huisarts kreeg ze een bètablokker en een bloedverdunner, wat haar bloeddruk wel omlaag bracht, maar de klachten niet echt verbeterde.

Deze vrouw kwam in therapie en ik testte een verminderde hartfunctie, een lichte arteriosclerose. Ook testte ik een te hoog niveau van bepaalde landbouwgiffen, insecticiden en amalgaam, en twee parasieten (flukes). We besloten tot maandelijkse behandelingen. Al na de eerste behandelingen begon ze zich snel beter te voelen.

Nu na 8 behandelingen voelt ze zich volledig herboren, gezond en razend vitaal. Ze weet niet wat haar overkomt. Chemische medicijnen zijn afgebouwd en ik zie haar voor halfjaarlijkse controle.

Ontwikkelingsstoornissen bij kinderen

Peuter met hersenbeschadeging

Annomniem

"Mijn zoon Thomas van 2 jaar oud heeft vanaf zijn geboorte een een hersenbeschadiging. Hierdoor heeft hij motorische problemen en een algehele ontwikkelingsachterstand. Zijn ontwikkeling verliep zeer traag en Thomas kon met 1 jaar en 3 maanden pas zitten. De functies van zijn linkerhand ontwikkelde nauwelijks en er was dus een groot verschil in reiken en grijpen tussen links en rechts. Ook de ontwikkeling van spraak bleef erg achter en opvallend was het vele verlies van speeksel.


Toen Thomas 2 jaar en 4 maanden was zijn we bij Rogier Zwijsen gekomen. Een intensieve behandeling volgde.


De ontwikkelingen zijn opvallend!
 


Thomas begint met woordjes praten. Zijn motoriek verbetert zover dat het verschil tussen rechts en links nauwelijks meer zichtbaar was. Thomas start met zijn eerste losse stapjes. Het meest opvallend is de afname van speekselverlies. Ook is hij veel sneller van begrip, kan opdrachten beter volgen uitvoeren.

Op dit moment heeft Thomas nog steeds een ontwikkelingsachterstand, maar hij ontwikkelt zich nu veel vlotter dan voorheen. Iedere week zien we verandering. 


We zien de toekomst voor Thomas met vertrouwen tegemoed.

Het onmogelijke is soms mogelijk

Pieter's vader

Pieter is een jongetje van 6 jaar, die ernstige motorische en sensorische storingen heeft. Hij kan niet lopen (zit in rolstoel). Hij maakte ongecontroleerde bewegingen en hij kon geen woorden vormen (gestoorde spraak). Het speeksel liep continu uit zijn mond en zijn hoofd bewoog de hele tijd. Zijn linkerhand was volledig geparalyseerd en rechts gedeeltelijk. Hij kwam bij ons in therapie.


Wij wilden proberen verbetering in zijn conditie tot stand te brengen. Medisch werd er niets meer aan gedaan.

Met biosensor testing kwam uit dat de neurologische stoornissen verband konden houden met sterk toxische stoffen (chemicaliën) die al ten tijde van de zwangerschap de groei beïnvloedt kunnen hebben, naast een actief (herpes-)virus dat in de hersenen actief moest zijn.


De ontstekingen zijn geactiveerd door de retoxische en daardoor immunosuppressieve werking van vaccinaties (klachten moeten verergerd zijn twee weken na de laatste Dktp-prik). Verder constateerde ik een sterke mucotische belasting vanuit de darmen. Er was duidelijk ontstekingsactiviteit in de hersenen, die auto-agressief moet zijn aangestuurd.


Pieter reageerde wonderwel op de Bioresonantie behandelingen.


Al na enkele behandelingen verminderde zijn spastische bewegingen; verminderde zijn speekselvloed; zijn linkerhand leek hij al iets meer te kunnen beheersen. Hij kon al enkele woorden uitbrengen om zijn behoefte aan te geven en de moeder had het gevoel dat hij haar af en toe begreep. Ik testte tussendoor dat ontstekingsactiviteit in de hersenen minder werd en mucotische en allergische belasting afnam.

Tot nu tot geven de resultaten hoop op verbetering en wij zullen doorzoeken en behandelen tot we een grens bereiken, waar wij hiermee niet meer verder komen. De ouders zijn al heel blij met het tot nu toe bereikte resultaat, dat medisch als onmogelijk werd gediagnosticeerd.

Gynaecologische Aandoeningen

Afnemende tumoractiviteit en toenemende fitheid

Een vrouw van 37 jaar, arts in een nabijgelegen dorp, had via een van haar patiënten over mij en mijn therapie gehoord. Zij had last van moeheid; van een nerveus en opgejaagd gevoel; haaruitval; snel diarreeklachten; rusteloosheid in de benen; heftige menstruatie en stemmingswisselingen voor de menstruatie. De meeste klachten waren na de zwangerschappen begonnen.


Toen ze bij me onder behandeling kwam, testte ik bij haar een overactieve schildklier; een labiele hormonale balans; een sterke schimmel- en parasietbelasting; duidelijke voedingsallergieën (hoofdallergeen tarwe); een darmdybiose; en een blokkade van immuniteit door overmatig antibioticagebruik in het verleden.


Wij besloten tot een oorzakelijke therapie, waarbij we alle factoren opeenvolgend en projectmatig zouden aanpakken. Therapeutisch contact om de 3 weken en later 4 à 5 weken. Al snel na de eerste ontschimmeling- en deparasitaire behandelingen ging zij zich gezonder voelen en werd haar diarree minder.


Haar hormonale balans stabiliseerde zich snel na de juiste therapie, zodat ze van haar hormonale wisselingen af kwam. 


Haar nerveusiteit en opgejaagd gevoel verdween en haar haaruitval normaliseerde en nieuw gezond haar ging zich ontwikkelen. De volgende stap was het deblokkeren van de immuniteit voor haar antibioticablokkade. Later behandelden wij haar voedingsallergieën en licht perifere doorbloedingsstoornissen, waardoor ze zich vitaler en gezond ging voelen.


De behandeling had geleid tot het punt dat ze zich gezond en vitaal ging voelen. Ze voelde zich weer herboren en kon de wereld weer helemaal aan. Wij sloten de therapie tot volle tevredenheid af.

Helende werking van bioresonantie en acupunctuur

Een 60-jarige vrouw uit Zeist was al bij mij onder behandeling voor circulatie- en zenuwgeleidingsstoornissen, die wonderwel sterk verbeterd waren, toen zij in april een slechte Papuitslag kreeg bij de gynaecoloog (PAP-3B). Ze zou enkele maanden later terug moeten komen voor verder onderzoek en eventuele conisatie. Wij besloten er nu ook biologisch wat aan te gaan doen.


Met oorzakelijk testen vonden we enkele actieve parasieten in het bekkengebied, samen met een pathogeen darmmilieu dat doorwerkte in zijn omgeving. Wij besloten deze parasieten aan te pakken, de darmen te reinigen en de betrokken weefsels te versterken.


Eveneens besloten wij de immuniteit te activeren tegen degenerativiteit. Wij zagen elkaar een keer per maand. De vrouw ging zich steeds fitter voelen, en kwam in november met de verheugde mededeling dat ze een PAP–1 uitslag had.

Helende werking van bioresonantie en acupunctuur

Martine, een vrouw van 59 jaar, had twee keer een degeneratieve celontwikkeling in haar baarmoeder gehad, dat wil zeggen een PAP-3B-test, die behandeld was door de gynaecoloog. Hij paste daarvoor licentie en konisatie toe. Nu ontwikkelde zich voor de 3e keer degeneratief weefsel in de uterus, met een uitslag van PAP 3A.

Martine kwam ten einde raad bij mij en vroeg mij eens oorzakelijk te testen en te behandelen. Zij kwam in februari 2006 in behandeling. Met B.F.D.-testen bleek dat zij een recidiverend Hepatitis C-virus meedroeg van een ernstige infectie uit 2005.


Verder vond ik trichomonas en enkele schimmels in haar gynaecologisch gebied, evenals 2 sterk pathogene parasieten (Fasiolopsis buski en Fasciola hepatica). Verder vond ik de leverfuncties verzwakt en bij de darmen een lichte tendens tot slechte eiwitvertering. Toxische belasting was niet hoog maar wel aanwezig namelijk enkele verfstoffen en zware metalen.


Bovenstaande was genoeg reden tot inzetten van een adequate en oorzakelijke therapie. Wij begonnen met het versterken van de algemene conditie, later ontgiften (waar ze duidelijk op reageerde), ontschimmelen, deparasiteren en het wegwerken van het actieve virus (weer even koortsreactie).


In augustus kon ze melden dat de gynaecoloog een goede PAP- uitslag kon geven (PAP-1), welke in februari weer bevestigd kon worden. Martine was natuurlijk blij met de uitslagen en had nu ook een klinische check, dat we op de goede weg zitten. Nu blijft zij bij me onder controle.

Kanker & Pre-maligniteit

|

"Op de MRI was te zien dat de kanker behoorlijk aan het terugtrekken was"

Marian Visser

Afnemende tumoractiviteit en toenemende fitheid

Jan S. is 53 jaar en komt uit Zeist. Hij kwam bij mij voor ondersteuning voor een snel metastaserende prostaatcarcinoom. Hij had al maanden problemen met plassen en was erg moe.


Hij kreeg steeds meer pijn rondom de bil uitstralend naar het linkerbeen tot aan de voet, alsook drukpijn rondom de onderbuik en opgezette klieren in de liesstreek. In het ziekenhuis constateerde men een sterke groei van kankercellen in de prostaat en de klieren erom heen. Zijn PSA was 291. Hij kreeg van de internist een hormoonkuur, die nog niet bleek aan te slaan ('om de groei te vertragen').

Wij begonnen meteen met de bioresonantie-kankertherapie met biologische ondersteuning. Therapiesessies om de twee weken om te kijken of het aan zou slaan. Ik testte een actief virus met enkele parasieten in het aangedane gebied; een sterk toxische belasting van carcinogeen stoffen in de prostaat en lever; een sterke vermindering van hypofysewerking en een verzwakte immuniteit. De carcinogene activiteit testte schrikbarend hoog.


Wij besloten tot directe biologische interventie. Na twee weken melde Jan dat hij sterk op de behandeling gereageerd had (hoofdpijn, moeheid), wat in principe een gunstig teken is voor het reactiveren van immuniteit (tegen kanker) en ontgifting. De behandeling werd doorgezet volgens het protocol.


Weer twee weken later meldde Joop dat de pijn en zwellingen verdwenen in de lies, dat de uitstraalpijn minder werden en pijn in de bil langzamerhand verdween. De tumoractiviteit bleek te dalen en Joop ging zich fitter voelen.


Eind juni meldde Jan dat PSA gedaald was tot 0,2; hij kon weer lopen, voelde zich herboren en pijn leek voor 90% verdwenen. Hij kon boven verwachting in die zomer toch op vakantie gaan.

Toen klinische behandeling niet meer geboden werd

Een bejaarde man van 85 jaar uit Hilversum kreeg plasproblemen en was ineens erg moe. Zijn internist constateerde een verontrustende stijging van de PSA (een stijgende tendens na meerdere metingen) en vertelde hem dat hij gezien zijn leeftijd niet meer in aanmerking kwam voor klinische behandeling.


Jaap kwam bij mij met de vraag of wij iets zouden kunnen doen om het ziekteproces te remmen, stoppen of te genezen. Met B.F.D. testen constateerde ik een actief kankerprovocerend virus; een sterk toxische belasting van bepaalde chemische stoffen en zware metalen; een afnemende darmfunctie met aanwezigheid van een parasiet (Fasciolopsis buski); een matige schimmelbelasting; een gebrekkige aansturing van de hypofyse en een afnemende immuunkwaliteit.
Wij besloten tot een biologische behandeling.


In eerste instantie om de maand en later om de twee maanden. Al snel stabiliseerde de PSA- waarde zich en verdwenen de plasproblemen. De conditie van Jaap verbeterde aanmerkelijk en zelfs de internist en huisarts waren verbaasd. Hun houding was van “Wat jij in Driebergen doet weten we niet, maar het helpt, dus blijf het maar doen”.


In de loop van de 5 jaar is de PSA stabiel gebleven rondom de 15 tot 20 en het lijkt zo te blijven. Een keer in een sterk emotionele periode steeg de PSA, die toen door behandelingen kon worden teruggebracht. Wij besloten tot onderhoudsbehandelingen om de twee maanden om de situatie stabiel te houden, wat tot nu toe gelukt is. Jaap is erg blij met ons contact en waardeert mijn inzet.

PSA zakt ondanks onregelmatige therapie

Een 60-jarige gepensioneerde man kreeg van zijn internist te horen dat zijn PSA onrustbarend steeg naar 20. Hij had al enkele maanden moeite met uitplassen en een onaangenaam drukgevoel in zijn onderbuik. Zijn internist wilde het nog enkele maanden aanzien, alvorens eventueel iets te ondernemen.

Hij kwam in november bij mij in therapie. Omdat hij in het buitenland woonachtig is, kon hij onregelmatig voor therapie komen. Al snel na 3 behandelingen en enkele maanden later (april) kon Jan melden dat zijn PSA gezakt was naar 8,6 en dat hij beter kon plassen en dat het onaangename gevoel in de onderbuik verdwenen was. Weer 3 maanden later meldde hij dat zijn PSA nu 8,1 was. Hij heeft er alle vertrouwen in dat het herstel zich zal voortzetten.

Herstel van een progressieve hersenaandoening

Rudy

Ik ben nu 61 jaar en vanaf november 2006 (was toen 56 jaar) werd geleidelijk mijn concentratievermogen en energie minder. Ik had dag in, dag uit zware hoofdpijn. In februari 2007 was ik zo moe, dat ik mijn bezigheden en dagelijkse ritten van Deventer naar Amsterdam niet langer volhield. Ik ben daarmee gestopt nadat ik af en toe in de file in slaap dommelde. Vanaf dat moment liet ik geleidelijk het leven los.


Mijn energie was snel op. Kreeg last van tremor in beide handen en later ook in mijn armen. Zware hoofdpijn , evenwichtsstoornis, wisselend gedrag. Mijn verstandelijk vermogen ging achteruit, vergat alles, kon niet goed meer rekenen en schrijven. Ik ging knoeien met eten en brak koffiekopjes. Allerlei klusjes in huis mocht ik van mijn vrouw niet meer doen omdat ik er met de pet naar gooide. Autorijden kon ik niet meer.

Ik ging apathisch door het leven. Het kon mij allemaal niets meer schelen. Mijn verantwoordelijkheden werden door mijn vrouw overgenomen. Ineens werd zij mijn mantelzorger. Het klinkt gek maar voor mij werd het leven gemakkelijk en zorgeloos. Voor mijn vrouw werd alles alleen maar zwaarder en zorgelijker.

In maart 2007 hadden we onze huisarts bezocht, die aan een ernstige burn out dacht. Daarna zijn we enkele keren bij een neuroloog in het ziekenhuis geweest, die op ons dringende verzoek in juni een MRI-scan van mijn hoofd liet maken. Daar was echter niets verontrustends op te zien. Het viel volgens hem allemaal nogal mee en hij adviseerde mij als ik er over een 1/2 jaar nog last van had, dan moest ik nog maar eens terugkomen. Ondertussen waren mijn klachten alleen maar verhevigd. Volgens hem kon het wel eens een psychisch probleem zijn. De huisarts verwees mij door naar een psychiater.

Het was inmiddels augustus 2007 toen ik na enkele tests en een gesprek met de psychiater te horen kreeg dat ik leed aan de ziekte van Pick en dat ik nog één tot acht jaar te leven had. De ziekte van Pick (jeugdige dementie) is kort gezegd een progressieve aandoening van de frontale hersenkwab, waarbij de hersencellen geleidelijk afsterven. Volgens hem was er niets aan te doen. Hij adviseerde ons terug te gaan naar de neuroloog. Dat was dus behoorlijk schrikken. Er volgde verder geen enkele begeleiding.

We hadden het gevoel te zijn vastgelopen. Daarna hebben we twee trajecten bewandeld. Ten eerste zijn we, via mijn broer, naar de natuurgeneeskundige praktijk van Rogier Zwijsen gegaan, waar we direct terecht konden voor behandelingen. Dat was in september 2007.

Ten tweede hadden we contact opgenomen met het Alzheimercentrum van het VU ziekenhuis in Amsterdam voor een second opinion. We konden daar pas in december 2007 terecht voor een eerste afspraak.

Toen we naar Amsterdam gingen, hadden we al 3 maanden elke week behandelingen en medicijnen van Rogier achter de rug en was er een lichte verbetering merkbaar. Bij het Alzheimer-centrum zijn we vier keer geweest. Ik heb diverse onderzoeken, tests en scans gehad. De vierde keer kregen we de uitslag. De conclusie was dat er iets niet goed was, maar ze konden er niet echt de vinger op leggen. Bij de ziekte van Pick was alleen maar achteruitgang mogelijk en geen verbetering. Ons werd geadviseerd om na een jaar nog eens terug te komen voor hetzelfde onderzoek, ter vergelijking. Dat hebben we echter nooit gedaan.

Vanaf dat moment hebben we ons geconcentreerd op de behandelingen van Rogier. Iedere week reden we naar Driebergen. Elke week kreeg ik bioresonantie-therapieen, ontgiftingen, neurologische behandelingen en acupunctuur. Later ook darm- en leverreinigingen. Uit een voedselintolerantie-test volgde een streng dieet.


Verder kreeg ik een aantal homeopatische geneesmiddelen. Het vertrouwen nam toe. Gelukkig betaalde onze ziektekostenverzekering voor een deel mee.


Ondanks een aantal ups en downs ging het langzaam beter met mijn gezondheid. 


We bezochten Rogiers praktijk later elke twee weken, daarna om de drie of vier weken.

Vanaf december 2010 kreeg ik ook behandelingen met de ‘Doug spoelen’, frequentie therapie. In maart 2011 versnelde het genezingsproces ineens behoorlijk. Ik hoefde niet meer te rusten, mijn verstandelijk vermogen werd beter, ik reageerde weer alerter, de tremor nam af en mijn handschrift was weer als vanouds. Mijn geheugen werd weer beter, maar is nog niet echt goed. Ik kan weer tekenen en schilderen.


Inmiddels rij ik ook weer auto. Alsof het leven opnieuw is begonnen. Voorlopig blijf ik nog wel onder behandeling, want ik heb nog een weg te gaan.

Ars Biomedica b.v.

St. Hubertuslaan 108A
3972 WP
 Driebergen

0343 - 53 17 94