Reuma en Fybromyalgie

Reuma is een verzamelnaam voor meer dan 100 verschillende aandoeningen van je ‘bewegingsapparaat’, die niet door een ongeval zijn veroorzaakt. Je ‘bewegingsapparaat’ bestaat uit gewrichten, spieren, pezen en botten. Het zorgt ervoor dat je je lichaam kunt bewegen. Bij sommige reumatische aandoeningen zijn ook de organen betrokken. Organen zijn bijvoorbeeld je longen, je hart of je nieren.

Fybromyalgie

Fibromyalgie is een aandoening waarbij je last hebt van langdurige (chronische) pijn in je spieren en bindweefsel. Vaak gaat deze pijn samen met stijfheid, vermoeidheid, slaapstoornissen en stemmingswisselingen. Je klachten wisselen vaak. Dit betekent dat je de ene dag meer klachten hebt dan de andere dag.

Soorten reuma

 • Artrose: Bij artrose wordt het kraakbeen van je gewrichten dunner en slechter van kwaliteit
 • Auto-immuunziekten/ontstekingsreuma: Bij deze vormen van reuma ziet het immuunsysteem gezonde cellen als kwade indringers en valt het je eigen lichaam aan, waardoor ontstekingen in je gewrichten ontstaan.
 • Jicht: Dit is een reumatische aandoening die ontstaat door een te hoge urinezuurspiegel in het lichaam
 • Osteoporose: Afname van botdichtheid, waardoor het bot kwetsbaarder wordt
 • Weke delen-reuma: Dit zijn aandoeningen van spieren, pezen of slijmbeurzen. Fibromyalgie is de bekendste vorm

Behandeling en aanpak

 • In de natuurgeneeskunde en de biologische geneeskunde gaat men ervan uit dat bij reuma een infectie door een of meer bacillen een rol speelt. Met de Hunter Metatron-scan kunnen we de aanwezigheid van diverse bacillen meten.
 • Maar er is meer aan de hand. Vaak is er sprake van verzuring van lichaam. We kunnen met goede voedingsadviezen hier veel aan doen.
 • We zullen met de Hunter Metatron-scan kijken naar de belasting van het lichaam met zware metalen en chemicaliën. En indien nodig uw lichaam ontgiften met verschillende therapieën.
 • Ook is het bij reuma niet ongebruikelijk dat voedingsallergieën en intoleranties een rol spelen.
 • Vaak is er sprake van een darmdysbiose, een disbalans in de darmflora.
 • Ook meten we met een Hunter Metatron-scan of er sprake is van auto immuniteit. Hier kunnen we met onze therapieën (Bioresonantie en andere therapieën) heel goed wat aan doen.

Het bovenstaande kan niet allemaal in de eerste behandeling gemeten worden. Maar komen in het behandeltraject aan bod. De metingen wisselen zich af met de behandelingen.

Reuma is een verzamelnaam voor meer dan 100 verschillende aandoeningen van je ‘bewegingsapparaat’, die niet door een ongeval zijn veroorzaakt.
Met de Hunter Metatron scan kunnen we de aanwezigheid van verschillende bacillen meten; de belasting met zware metalen en chemicaliën; is er sprake van voedingsallergieën; en nog veel meer

Onze diagnostiek apparatuur geeft een indicatie van de energetische gesteldheid van het lichaam.

Op basis van de resultaten worden de therapieën voor uw persoonlijke situatie opgenomen in het behandelplan.